Вивиан Рединг идва в София, симпатизира на протеста

OFFNews 22 юли 2013 в 08:07 3188 4

Вивиан Рединг, зам.-председател на ЕК.
EU Telecommunications Commissioner Viviane Reding gives a press conference on the reform of the EU Telecom rules at the European Parliament 13 November 2007 during a plenary session in the northeastern French city of Strasbourg. AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET (Photo credit should read DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images)

Симпатии към протестиращите заяви зам.-председателят на Европейската комисия Вивиан Редонг преди да пристигане на посещение у нас днес .

Тя ще се срещне днес с президента на Росен Плевнелиев, както и с вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова

На 23 юли - вторник, Рединг ще участва в публичния Граждански диалог. Той е част от дебатите с европейските граждани, които заместник-председателят Рединг и други комисари на Европейската комисия провеждат в цяла Европа през 2013 г. (Европейската година на гражданите).

Мненията на гражданите ще улеснят Комисията при изготвянето на плановете за бъдещи реформи на ЕС и предстоящи промени на договорите, както и подготовката на изборите за Европейски парламент през 2014 г. 

Еврокомисарят по правосъдието идва броени дни след устното представяне на напредъка на България и Румъния по механизма за сътрудничество и контрол.

В интервю за БНР Вивиан Рединг обяви, че ще настоява пред българските власти за задълбочаване на реформите в съдебната система.

По думите ú работещото правосъдие е гарант за привличане на чуждестранни инвестиции и икономическа стабилност.

Рединг не подмина и темата за политическите вълнения у нас. Тя изтъкна, че ще настоява пред президента Росен Плевнелиев да направи всичко по силите си и да призове за политическа стабилност и съгласие между политическите партии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!