Вицето на Виденов на кантар за влизане в парламента

Последна промяна на 30 март 2013 в 18:41 5418 6

Румен Гечев
Румен Гечев

Вицепремиерът на Жан Виденов Румен Гечев е на кантар да влезе в парламента.

Засега той е на четвърто място в листата на БСП в 23 МИР в София, който има 13 мандата.

Гечев бе идеологът на икономическата политика, която доведе до фалита на банките и хиперинфлацията. Той бе вицепремиер и министър на икономическото развитие в периода между 1995 и 1997 г.

Листите в трите софийски избирателни района - 23-ти, 24-ти и 25-ти, бяха подредени днес при тайно гласуване от градската конференция на столичната организация на БСП.

Гечев бе класиран на второ място от партийните си другари, като получи 95 гласа, колкото и Георги Кадиев. След прегласуване Кадиев изпревари Гечев, който мина на трето място.

Класацията на партийците по места е за подредбата след водача, който се спуска от "Позитано". В 23 МИР това е Жельо Бойчев.

Листите ще бъдат прередени още веднъж, за да се мушнат между партийните  предложения представители от т. нар. "гражданска квота". Точните им места ще бъдат определени от централата на червените и има вероятност вицето на Жан да потъне още надолу до съвсем неизбираемо място.

Според прогнозите БСП има 3 сигурни места от 13-те мандата в южните и източни райони на София, а четвъртото място е на кантар.

Другият вицепремиер на Жан Виденов - Дончо Конакчиев, също бе издигнат за депутат от местните структури на социалистите, но в огласените до момента листи името му липсва.

Имената на първите петима във всяка от листите съобщи Надя Младенова, председател на Младежкото обединение в БСП в София.

Имената на представителите на партията - без водачите на листите и без граждански квоти – до пето място са: 

23 МИР - Ваня Добрева, Георги Кадиев, Румен Гечев, Страхил Ангелов, Ирена Атанасова.
24 МИР - Георги Свиленски, Борис Цветков, Росен Малинов, Таско Арменков, Атанас Папаризов.
25 МИР- Николай Малинов, Валя Богданова, Деница Златева, Методи Костадинов, Стефан Василев.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.04 2013 в 21:29

Трябва да бъдат изяснени няколко исторически неопровержими факта, за да се спре с писането на откровени лъжи и намеци от сорта на "Румен Гечев бе аналогът на Симеон Дянков в правителството на Жан Виденов и бе идеологът на икономическата политика, която доведе до фалита на банките и хиперинфлацията." Това е възмутителен журналистически непрофесионализъм, а така също и услужлива, добре заплатена безпаметност.
Недопустимо е българският читател да бъде манипулиран чрез подобни писания, между проф. Румен Гечев (доктор на икономическите науки) и Симеон Дянков (неуспешен студент на УНСС, но успешен еврейски зет, до скоро) АНАЛОГИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА И НЕ БИ МОГЛА ДА СЕ ПРАВИ. Основания да твърдя такова нещо не липсват, но по-важно е българският народ да разбере някои истини за началото на 90-те години.
Икономическата нестабилност на държавата по време на управлението на това сатанизирано Виденово правителство е естествен резултат от редица фактори: закъснялото преструктуриране на икономическата система, за което са отговорни и предходните управления (до 1995г. са раздържавени едва 0,5% от производствата, и малко дете би забелязало, че 99,5% държавни, повечето губещи предприятия, изцеждат икономиката, по механизми измислени и прилагани не от Виденов, Гечев и който и да е било в това правителство). Не по-малко значим е и проблемът с банковата система, но Гечев ли създаде банка със заемен капитал (което е противозаконно) НЕ! В историята това поне се пази, кой коя банка. И накрая, но не по значение, ВАЛУТНИЯТ БОРД (ПАРИЧЕН СЪВЕТ), с който Иван Костов лягаше и ставаше като премиер, който го възприемаше едва ли не като личен героизъм и заслуга, е гласуван, разработен и внедрен като регулативен механизъм още през лятото на 1996г., от кого ли? Иван Костов - НЕ, Костов е глашатай на анти валутния борд настроенията, това го има и в пресата, в медийните архиви. Уважаеми читатели, Румен Гечев и екипът му, както и останалите от правителството на Виденов специалисти, подготвят въвеждането на Валутния борд - за 1 януари 1997г., но след ДЪРЖАВНИЯ ПРЕВРАТ от 10 януари 1997г. защо др. Иван Костов не въведе Валутния борд, а го забрави и чак лятото на 1997г., когато окончателно хората занулиха своите джобове и банкови спестявания, той се сети че обича българите.

01.04 2013 в 10:26

Този беше толкова компетентен,че му викаха Поразяващата уста.

31.03 2013 в 09:22

Бе ако не ме лъже склерозата, банкерът Шлахт и индустриалецът Круп са напълно оправдани от Нюрнбергския трибунал. Единият правил танкове и оръдия, другият финансирал тая чисто икономическа дейност. Така де, те не са виновни, че Хитлер използвал танковете и оръдията по предназначение! Та след 1945 и двамата продължили да работят по специалността си.
А икономическата политика на Румен Гечев наистина беше ужасна и така ядоса другарите Луканов, Сорос и Вяхирев, че се наложи да спретнат втори дворцов преврат, съпроводен от скромна ленинска хиперинфлацийка, от която другарят Сорос бил забърсал само триста милиона, както разправят враговете на общочовешките ценности.

30.03 2013 в 21:06

Тези хора срам нямат!!!След втората световна война разрушена Германия стана световна икономическа сила,защото съпартийци ,съратници и роднини на Хитлер никога вече не се докоснаха до властта,а партията им я забраниха!!!А тук тъпите българи не го направиха и затова сме най-бедни,най-нещастни,с най-голяма ненаказана престъпност !

30.03 2013 в 21:00

Освен др.ПРОФЕСОР от УНСС в листите за депутати трябва да включат и другия вицепремиер Р. Овч. и бившият премиер др.Жан Виденов за да е цирка пълен!

30.03 2013 в 19:08

Другари, добре ли сте?
Как ще кажете после,че врагът бил кадрово безсилен?