Вицето на Виденов на кантар за влизане в парламента

Александра Маркарян 30 март 2013 в 18:41 11385 6

Румен Гечев
Румен Гечев

Вицепремиерът на Жан Виденов Румен Гечев е на кантар да влезе в парламента.

Засега той е на четвърто място в листата на БСП в 23 МИР в София, който има 13 мандата.

Гечев бе идеологът на икономическата политика, която доведе до фалита на банките и хиперинфлацията. Той бе вицепремиер и министър на икономическото развитие в периода между 1995 и 1997 г.

Листите в трите софийски избирателни района - 23-ти, 24-ти и 25-ти, бяха подредени днес при тайно гласуване от градската конференция на столичната организация на БСП.

Гечев бе класиран на второ място от партийните си другари, като получи 95 гласа, колкото и Георги Кадиев. След прегласуване Кадиев изпревари Гечев, който мина на трето място.

Класацията на партийците по места е за подредбата след водача, който се спуска от "Позитано". В 23 МИР това е Жельо Бойчев.

Листите ще бъдат прередени още веднъж, за да се мушнат между партийните  предложения представители от т. нар. "гражданска квота". Точните им места ще бъдат определени от централата на червените и има вероятност вицето на Жан да потъне още надолу до съвсем неизбираемо място.

Според прогнозите БСП има 3 сигурни места от 13-те мандата в южните и източни райони на София, а четвъртото място е на кантар.

Другият вицепремиер на Жан Виденов - Дончо Конакчиев, също бе издигнат за депутат от местните структури на социалистите, но в огласените до момента листи името му липсва.

Имената на първите петима във всяка от листите съобщи Надя Младенова, председател на Младежкото обединение в БСП в София.

Имената на представителите на партията - без водачите на листите и без граждански квоти – до пето място са: 

23 МИР - Ваня Добрева, Георги Кадиев, Румен Гечев, Страхил Ангелов, Ирена Атанасова.
24 МИР - Георги Свиленски, Борис Цветков, Росен Малинов, Таско Арменков, Атанас Папаризов.
25 МИР- Николай Малинов, Валя Богданова, Деница Златева, Методи Костадинов, Стефан Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!