Вяра Анкова спечели конкурса за шеф на БНТ

Мая Младенова 25 юли 2013 в 11:40 6109 23

Вяра Анкова
Вяра Анкова

Настоящият шеф на БНТ Вяра Анкова спечели конкурса за генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ) и ще управлява медията и през следващите три години.

Анкова получи 4 от общо 5 гласа, като за нея не гласува единствено Иво Атанасов. 

Решението бе обявено на заседание на Съвета за електронни медии след явно гласувано. По процедура изборът се осъществява с обикновено мнозинство, което означава, че на печелившия кандидат са необходими поне 3 от общо 5-те гласа на членовете на СЕМ.

На конкурса се явиха 9 души, от които 6 отговаряха на всички изисквания и бяха допуснати до събеседване в СЕМ. Това бяха Вяра Анкова, Валерий Тодоров, Константин Каменаров, Радостслав Главчев, Оли Груева, Красимир Ангелов.

Пръв съобщи избора си председателят на съвета доц. Георги Лозанов. Той обяви, че на трето място поставя двама кандидати - Валерий Тодоров и Красимир Ангелов, на второ - Константин Каменаров, а на първо място класира Вяра Анкова, която според него се е представила най-убедително.

Новоназначеният член на СЕМ Иво Атанасов обяви, че гласува за Валерий Тодоров, който според него се е доказал като успешен директор на БНР и би ръководил по същия начин и БНТ. На второ място той поставя Вяра Анкова, а на трето Оли Груева.

Мария Стоянова даде гласа си за Вяра Анкова. В нейната челна тройка влизат още Константин Каменаров и Красимир Ангелов. 

Анна Хаджиева също гласува за Вяра Анкова. Силна според нея е била и кандидатирата на Красимир Ангелов.

Анюта Асенова бе четвъртият член на СЕМ, който гласува за Вяра Анкова. Тя е била единствен фаворит на Асенова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!