СЕМ изслуша Константин Каменаров и Радостслав Главчев в конкурса за БНТ

Мая Младенова 23 юли 2013 в 15:08 3820 1

БНТ
БНТ

Съветът за електронни медии изслуша днес вторите двама от шестимата претенденти за генерален директор на БНТ. На събеседване с членовете на съвета се явиха настоящият изп. директор на медията Константин Каменаров и "вечният кандидат", участващ се за 9-и път в конкурса, Радостслав Главчев.

В началото на експозето си Константин Каменаров акцентира, че цялата му професионална кариера е преминала в БНТ на всички нива - от разнасяне на кафета до шеф на Ефир 2 и изп. директор. Това според него е най-силното доказателство за мотивацията му да работи за развитието на БНТ.

Константин Камеров и Радина Червенова

Константин Каменаров и съпругата му Радина Червенова, новинар в БНТ

Макар че и в момента е в управата на медията, журналистът не спести критиките си към настоящото й състояние. Той изброи голям брой дефекти, между които липса на IT звено, неефективен маркетинг, липса на мащабни проекти, на голям интернет портал.

Ние сме единствената достоверна, разнообразна, любопитна платформа за гражданите на тази страна. Наш безспорен успех е доверието, посочи журналистът, но каза, че на работещите в БНТ им липсва самочувствие. Относно заплатите, той е радател на идеята всички да получават различно много, а не еднакво малко. 

Като част от концепцията си за развитието на телевизията в следващите три години Каменаров вижда БНТ като организатор на големи социални кампании, продуцент на риалити формати, много по-силно присъствие в интернет, тъй като "телевизията напусна телевизора". За разлика от първите двама кандидати, представили концепциите си - Вяра Анкова и Валерий Тодоров, Каменаров не предвижда създаване на нови канали, а мисли за доформатиране на съществуващите в момента.

"Не съм резервен кон на Вяра Анкова", подчерта кандидатът.

След него СЕМ изслуша Радостслав Главчев - инженер и бивш кадър на телевизията, който се явява на всеки конкурс за шеф на БНТ.

Представянето му бе очаквано изпълнено с екзотични изказвания и не бе прието сериозно. То започна с молитва, защото според него телевизията е църква и от нея трябва да звучат религиозни слова.

Радостслав Главчев

Радостслав Главчев

Главчев се обяви за създаване на държавна телевизия във всеки областен град и реформа в азбуката.

В понеделник СЕМ изслуша първите двама претенденти за поста - Вяра Анкова и Валерий Тодоров. Утре, 24 юли, предстои събеседване с Оли Груева и Красимир Ангелов. Очаква се съветът да обяви в четвъртък името на новия генерален директор на БНТ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!