Вял протест в защита на кабинета, подкреплението не дойде

Елица Мартинова 28 юли 2013 в 13:14 7709 10

Вял контрапротест
Вял контрапротест

Не повече от 50 човека се събраха за пореден път пред пилоните на НДК, за да изразят подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски.

Високите температури и силното слънце не попречиха на поддръжниците на кабинета да се съберат, за да защитят позицията. Под пилоните пред НДК бе разположена aудиооредба, свързана към мегафон, по който жена изброяваше позитивните страни на кабинета на висок глас.

Пред очите на поддръжниците тя заизрежда за промените в цените на тока, за увеличението на майчинските, за еднократната помощ за семействата с първолаци и за бъдещите промени в Закона за обществените поръчки.

„Тук сме хора с различни политически убеждения, но с една кауза – да дадем шанс на правителството! Възможност за работа без оставка!“, гласеше единственият плакат на протеста.

На фона на повечето протестиращи, чиято възраст бе над средната, се открояваше и рап певецът Мишо Шамара, който за пореден път бе дошъл, за да подкрепи Орешарски.

Противно на очакваното обаче, протестът отново бе малоброен. От средата на миналата седмица организаторите тръбят, че този път в столицата ще дойдат хора от цялата страна, за да защитят убежденията си. Въпреки това обаче очакваното подкреплението от около 400 души не дойде. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!