Валентин Златев скри имотите си

Последна промяна на 10 юни 2013 в 12:15 6487 6

Валентин Златев. Снимка: БГНЕС
Валентин Златев. Снимка: БГНЕС

Управителят на "Лукойл-България" Валентин Златев не е подал имотна декларация пред Сметната палата, което е бил длъжен да направи до 9 април.

Името му е в списъците на неподалите декларации 1386 души, публикувани от палатата. 1127 души са членове или в ръководствата на политически партии, в синдикални, работодателски организации. Сред по-известните лица от партиите са Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки от ВМРО, Александър Томов от "Българска социалдемокрация".

Според справка в Имотния регистър Валентин Златев има имоти в Своге, Ихтиман, Дупница, Петрич, Стара Загора, Севлиево, Карлово, Ботевград, Габрово, Костинброд, Несебър, Сливен, Пазарджик и София.

OFFNews попита пресцентъра на "Лукойл" за мотивите на г-н Златев да не подаде декларация. Отговор към момента нямаме.

Имотите си не са декларирали и от работодателски организации, напуснали Националния съвет за тристранно сътрудничество заради несъгласие именно с промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор, чрез които през март 2013 г. редица нови лица бяха задължени да декларират имуществото си.

Липсват декларациите на шефа на Българската стопанска камара Божидар Данев и още 10-има членове на Управителния съвет на БСК, двама конфедерални секретари на КТ "Подкрепа", шефката на "Висше образование и наука" към КНСБ Лиляна Вълчева, председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев, заместниците му и членове на Управителния и Контролния съвет, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, заместникът му Георги Стоев, шефове в КРИБ.

Заради неподаването на декларацията шефът на "Лукойл", както и останалите нарушители на Закона за публичност на имуществото на заемащите висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор, ще трябва да платят по 1000 до 15000 лева глоба. Парите отиват в републиканския бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.06 2013 в 15:51

ако бяхме в братски Китай, до сега да си пръснали мозъците, мекерета нещастни. Но и вашият ред ще дойде, боклучета, долни комунистически... ще ядете хурката ....
А относно системат ни ... продажни долни копелета!!! Ако искаха можеха да си свършат работата ... но предпочитат по някое подкупче да вземат и да си затворят очите. Защо ли да не провериме и техните имотни и финансови състояния ?

11.06 2013 в 07:38

И к'во Златев-Младши нямал имоти в Правец, нито в Ботевград ?
Вярвате ли си?

11.06 2013 в 04:13

Както беше писал Радой Ралин: "Горят си сиромасите свещите - броят на богатите парите" - точно за случая...

10.06 2013 в 16:34

Ами да се започне масово погром на имотите и те сами ще излязат кои чии е, без значение ама тои е на шуреи му или на 14-ти братовчед.... да плати данъка и да обясни от къде има пари за него.. толкова ли е сложно?

10.06 2013 в 15:30

"Според справка в Имотния регистър Валентин Златев има имоти в Своге, Ихтиман, Дупница, Петрич, Стара Загора, Севлиево, Карлово, Ботевград, Габрово, Костинброд, Несебър, Сливен, Пазарджик и София."
Май е по-лесно да се изредят градовете, в които Златев НЯМА имоти.

10.06 2013 в 13:54

Той им е изгубил бройката. Сам не знае колко са му имотите.