В Кюстендил гласуват със сбъркани бюлетини

Виктория Викторова 13 май 2012 в 12:55 972 0

Българите в чужбина ще могат да подават заявления до 11 април. Снимка: БГНЕС
Българите в чужбина ще могат да подават заявления до 11 април. Снимка: БГНЕС
Бюлетините за избор на Общински съвет в Кюстендил са сбъркани на няколко места, но вотътще се зачете, реши Общинската избирателна комисия. Изборите там се провеждат сега, защото след редовното им провеждане те бяха касирани от съда. Сегашният проблем излезе наяве, след като от ГЕРБ-Кюстендил са подали жалба в ОИК, в която се посочва, че вместо „ПП ГЕРБ" в много от секциите на бюлетините е изписано „КП ГЕРБ". Това обаче се струва крайно недостатъчно на представителите на избирателната комисия, за да зачетат бюлетините за невалидни:
„Името на партията, номерът и имената на тримата кандидати в бюлетината не са сгрешени. Още на изборите през миналата година изразих мнение за некачествената работа на печатницата, която прави бюлетините. Първоначално ни бяха доставени бюлетини с различен цвят на хартията - жълт и бял. Ние им казахме да върнат единия цвят, те избраха жълтия и ни доставиха нови бюлетини в бял цвят. Грешката е точно във втората пратка. Ние няма как да проверим около 60 000 бюлетини."
Това каза за Дарик председателят на ОИК-Кюстендил Анани Константинов. По непотвърдена информация обществената поръчка, направена от Областната управа, е спечелена от дупнишка фирма, но печатницата е в София. Гласуването в Кюстендил продължава и в момента при слаба избирателна активност. Право на глас на днешните избори имат 58 464 души, разпределени в 109 секции. За доверието на избирателите от Община Кюстендил се борят 14 партии, две коалиции и 3- ма независими кандидати. В бюлетината има 19 номера, като тя е с дължина от 60 см.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови