Уволниха директора на АЕЦ "Козлодуй"

Александра Маркарян 07 май 2012 в 18:05 3026 3

Александър Николов Снимка: БГНЕС
Александър Николов Снимка: БГНЕС
Директорът на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов е уволнен. Решението е взел единодушно Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг на 7 май, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Новият директор на АЕЦ става сегашният зам.-министър на икономиката Валентин Николов. Преди Делян Добрев да стане министър той беше депутат от ГЕРБ. „Рокадата се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата“, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на АЕЦ ,,Козлодуй‘‘.

,,Основен приоритет в сферата на ядрената ни политика е да удължим с 15 години живота на пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй“. Това, освен отговорност на правителството, е и моя лична отговорност, затова предложих поста да заеме Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позиции и да преследва цели‘‘, добави Добрев.

Уволненият Александър Николов беше нападнат и бит близо до дома си във Враца през ноември 2011 година. Една от версиите беше натиск от страна на фирми централата да осигурява по-големи количества енергия за свободния пазар.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!