Трус с магнитуд 2,5 по Рихтер е регистриран в 00.15 часа

31 май 2012 в 08:02 1058 0

Снимка: БГНЕС, Архив
Снимка: БГНЕС, Архив
Земетресение с магнитуд 2.5 по скалата на Рихтер беше регистрирано тази нощ - в 00.15 ч., на територията на област Перник. 

Епицентърът е на територията на Радомир, на 29 км югозападно от София, сочат данните на Сеизмичния център към Геофизичния институт на БАН. Трусът не е усетен на територията на страната. Няма данни за щети.

Това е 37-ото земетресение на територията на България от силния трус (5.8 по Рихтер) на 22 май досега, по данни на БАН.

От днес започва изплащането на еднократната помощ от 325 лева на пострадалите от първото силно земетресение в Перник, Радомир и София. До момента 1600 души са подали молби за еднократното финансиране, сочи докладът на социалния министър Тотю Младенов. Над 60 са молбите за настаняване на семействата останали без покрив.

Очаква се общият брой на молбите да достигне 2500. Младенов лично ще присъства на изплащането на помощите. Общата сума за обезщетение ще бъде почти 1 милион лева. Молби за помощи могат да се подават в едномесечен срок след земетресенията. Бедните ще ги получат на ръка. За тази цел още тази сутрин в града ще пристигнат мобилни екипи от социални работници.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови