Тотю: Само който не е ходил до бюрото, няма работа

Елица Мартинова 15 ноември 2012 в 08:47 2657 6

Социалният министър Тотю Младенов Снимка: БГНЕС
Социалният министър Тотю Младенов Снимка: БГНЕС

„За тази година над 30 000 души са намерили работа чрез бюрата по труда. Ако някой иска да намери работа, да бъде по-активен в съответното бюро, там ще му предложат длъжност“, заяви пред bTV социалният министър Тотю Младенов в отговор на въпрос за безработицата.

Той поясни още, че парите за майчинските и детски надбавки не стигат, защото социалното министерство цели да комбинира финансовите помощи със социални услуги, които също струват пари.

Младенов бе категоричен, че майките с деца са приоритет за ведомството му.

„285 млн. лв. са отделени за първата година за майчинството, 115 млн. лв. са за втората. Това прави на година 400 млн. лв. и още 500 млн. лв. са предвидени за детски добавки – общо милиард. Това е 50% от бюджета за всички социални дейности“, коментира министърът.

Той изтъкна още, че в страната са заработили общински центрове, чиято цел е да помагат на майките в отглеждането на децата.

Младенов изрази надежда, че пенсионерите с минимални пенсии ще получат коледни надбавки.

„Ако приходите продължават да вървят така добре, говорили сме с финансовото министерство, за минималните пенсии най-вероятно ще има надбавки, но нека изчакаме още седмица-две“, обясни Младенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови