"Топлофикация" ще обясни за високите декемврийски сметки

Последна промяна на 01 февруари 2013 в 07:53 1188 1

Парното. Снимка : БГНЕС
Парното. Снимка : БГНЕС

"Топлофикация-София" ще отчете днес резултатите от проверката на високите декемврийски сметки за парно.

Общинското дружество беше принудено от кмета на София Йорданка Фандъкова да направи ревизия на високите сметки, които получиха в началото на тази година столичани.

Преди да изпратят фактурите от "Топлофикация" обявиха, че сметките са средно с 21% по-високи от тези за декември 2011 г. Те обясниха този факт с необичайно студения декември и с увеличението на цената на парното с 12% от пролетта на миналата година.

Много хора в София обаче получиха сметки, които са двойно по-високи от тези за декември 2011 г., заради което беше разпоредена проверката от Фандъкова.

До този момент има признание за грешка само в един блок в "Младост 3", за който виновен се оказа топлинния счетоводител, който обслужва блока.

Фандъкова обяви още, че настоява за преразглеждане на договорите между "Топлофикация-София" и топлинните счетоводители, както и ежемесечно отчитане на потреблението на парно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2013 в 08:02

Хайде стига с тези "високи" сметки. Да минават на ток. Е, мутрата и десните обясниха, че имало предостаtъчно електроенергия за следващите 25 г. Хайде синя София да минава на ток. Ще се отървете завинаги от робството на ТоплофикацияСметката за оптопление на едно апартаментче на ток е едва 300 лв. Няма топлинни счетоводители, фактурките идват сами и като не си платиш на третия ден ти спират тока. Така не се трупат задължения. До кога всички останали българи ще плащат сметките за парно на софиянци? Имало 400 000 абонати, които дължали почти поин милиард на държавната топлофикация. Тя пък дължи толкова на държавния Булгаргаз, на който пък ДКЕВР вдигал цените , за да се покриела тази сума. Само че газта я плащат всички, не само софиянци.