Температурите падат до минус 3 градуса

Елица Мартинова 25 март 2013 в 08:42 1185 0

Облачно и ветровито време. Снимка: БГНЕС
Облачно и ветровито време. Снимка: БГНЕС

Между -3 и +17 градуса ще варират температурите в страната през тази седмица, сочат прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

В понеделник над цялата страна ще преобладава облачно време. В следобедните часове в Западна България ще превалява дъжд, а в северозападните части - и сняг. Минималните температури ще бъдат между -1 и 4 градуса, а максималните ще достигнат до 14.

Във вторник валежите ще обхванат цялата страна. В Северна България ще превалява сняг, а в Южна – дъжд. Очакваните температури ще са между 0 и 11 градуса.

В сряда валежите ще продължат, а температурите чувствително ще се понижат, като най-високите стойности няма да надвишават 5-6 градуса.

В четвъртък се очаква да бъде най-студено през седмицата. Минималните температури ще стигат до -3 градуса, а максималните – до +7. Над страната все още ще бъде облачно и на места валежите ще продължат. В следобедните часове от запад облачността ще започне да се разкъсва.

Тенденцията към затопляне ще продължи и в петък и до края на деня над страната ще се установи слънчево време. Температурите ще започнат да се покачват, а в неделя ще достигат стойности до 15-17 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!