Цеко Минев оглави ски-федерацията за трети мандат

Последна промяна на 30 май 2013 в 17:27 2884 6

Цеко Минев. Снимка: БГНЕС
Цеко Минев. Снимка: БГНЕС

Цеко Минев бе преизбран единодушно за председател на Българска федерация ски (БФСки) днес от общото събрание на федерацията.

От общо 54 членове на федерацията в днешния форум участваха 36 и всички те гласуваха за Минев. Това ще е трети пореден мандат на банкера, който е сред основните акционери в Първа инвестиционна банка (ПИБ) като председател на ски федерацията.

Управителният съвет на федерацията се увеличава от 7 на 9 души, реши днес общото събрание. Новите членове са инвестиционния банкер и шеф на борда на "Бороспорт" Бояна Попова и Петър Минковски от ски клуб "Витоша ски".

Очаквано, днешният избор мина под лайтмотива на инвестициионните проекти за ски съоръжения. Спорното разширяване на ски зоната в парк "Пирин", чийто главен двигател е Минев заедно с община Банско, все още не е одобрено от държавата.

На днешното събрание клубовете във федерацията се обединиха около искането към държавата за бързо разрешаване на проблемите около всички инвестиционни проекти за спортна инфраструктура. Това бе намек за спора около разширяването на ски зоната в национален парк „Пирин“ с нови лифтове и ски писти. "Продължаваме да работим със същата жар и устременост", заяви Минев след преизбирането си.

"Надяваме се, че държавата в лицето на министерството и всички органи и новото правителство ще погледне благосклонно към развитието на спортната инфраструктурата за зимните спортове. Без да се развива тя, всички клубове изнемогват, а също така и няма как да подпомагат своите състезатели и те да тренират, и да се подготвят за състезания. Това ще е една от стъпките, за да може всички инвестиционни проекти, които съществуват, да бъдат подпомогнати и ние ще ги дадем на съответните държавни органи, за да може тяхното одобрение да става по-бързо“, каза още Цеко Минев.

По-добрата икономика и повече работни места ще е и това за което ще се бори новото правителство. Нещата са изключително свързани и това е едно от направленията, завърши новият стар председател на ски-федерацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.05 2013 в 10:51

Явно тези хора добре разбират, че Цеко Минев допринася за ски спорта. Евала, харесва ми, защото той организира Световното по ски миналата година, тази година Европейското за жени. Кой може да се похвали с това?! Хайде няма нужда от толкова хейт.

31.05 2013 в 08:07

Точно 20 години един скиор нямаме, ма той не го ли виждаш тоя нещастник - в устата му инвестиционните проекти.Ще тренират децата да да - при 70-80 лева карта.
"Махай се оттука тава а чаСно!"-скоро имаше една статия тука на сайта по повод "великото" развитие на зимните спортове по мъдрото ръководство на Цеко.
И аз му желая всичко най гадно на тоя миндил!

30.05 2013 в 21:44

Защото Банско си му е личния курорт, а в Боро има съвсем по-малък процент. Пък и защо не, като може!

30.05 2013 в 21:43

Един скиор нямаме от 20 години - Цеко Минев печели трети мандат с пълно единодушие. Каква е целта? Да се застрои Природен Парк, защитен от ЮНЕСКО. За да има къде да тренират децата ли? При 70-80 лв. карта? Да да....

В тази държава никой не мисли за другите. Всеки гони личния си интерес и не го е еня, че е срамота! Изчадие си Цеко и ти желая всичко най-гадно, което може да те сполети. Унищожител скапан...

30.05 2013 в 21:43

Даа... Трябва да се намери начин да се разкара! Ако трябва - с нарочни протести: "НАРОДЪТ ПРОТИВ ЦЕКО МИНЕВ!!!"

Обаче аз най-вече не мога да разбера, защо са се заяли така точно за Банско?!? Има колкото искаш кър в тази държава, Боровец е много по-подходящ за развитие....

30.05 2013 в 21:03

Ужасен, лош човек!
 
X