Студентите към Орешарски: Готови сме да Ви изметем от България

Александра Маркарян 27 октомври 2013 в 16:05 2846 23

Окупацията на СУ. Снимка Ранобудните студенти
Окупацията на СУ. Снимка Ранобудните студенти

"Орешарски бил готов на диалог с нас. Петното пък е готов да вандалства в сградата на Ректората. Ние, от своя страна, сме готови да изметем България от такива типове поведение."

Така протестиращите студенти реагираха на изявлението на премиера, че е готов на диалог със студентите.

Пламен Орешарски даде интервю от Брюксел за БНР, в което обяви, че се надява на диалог със студентите и с "други групи, които имат критично отношение към институциите".

“Те са в правото си да протестират, но трябва да избираме формите на протест така, че да не пречим на останалите. При това обществено противопоставяне, което се създаде още от началото на годината, много лесно е да задълбочим хаоса и много трудно е да работим за нормализация на обществено-политическата обстановка. Не знам кой има интерес от хаоса. Това не са българските граждани обаче”, коментира Орешарски.

По-късно днес студентите публикуваха условията, при които биха се съгласили на среща. Първото е срещата да се предава на живо по студентската телевизия "Алма матер" и по БНТ 1. Второто е срещата да е на територията на окупирания Ректорат на Софийския университет и под модераторството на Омбудсмана на Републиката Константин Пенчев.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!