Студентите към Орешарски: Готови сме да Ви изметем от България

Последна промяна на 27 октомври 2013 в 16:05 2422 23

Окупацията на СУ. Снимка Ранобудните студенти
Окупацията на СУ. Снимка Ранобудните студенти

"Орешарски бил готов на диалог с нас. Петното пък е готов да вандалства в сградата на Ректората. Ние, от своя страна, сме готови да изметем България от такива типове поведение."

Така протестиращите студенти реагираха на изявлението на премиера, че е готов на диалог със студентите.

Пламен Орешарски даде интервю от Брюксел за БНР, в което обяви, че се надява на диалог със студентите и с "други групи, които имат критично отношение към институциите".

“Те са в правото си да протестират, но трябва да избираме формите на протест така, че да не пречим на останалите. При това обществено противопоставяне, което се създаде още от началото на годината, много лесно е да задълбочим хаоса и много трудно е да работим за нормализация на обществено-политическата обстановка. Не знам кой има интерес от хаоса. Това не са българските граждани обаче”, коментира Орешарски.

По-късно днес студентите публикуваха условията, при които биха се съгласили на среща. Първото е срещата да се предава на живо по студентската телевизия "Алма матер" и по БНТ 1. Второто е срещата да е на територията на окупирания Ректорат на Софийския университет и под модераторството на Омбудсмана на Републиката Константин Пенчев.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2013 в 20:57

Нещастните студенти в България.
Студентите винаги са били най лесната плячка на тъмни политически сили с които да се манипулира общественото мнение и да се постигат интересите на големият бизнес, на религиозни движения и секти. На времето студентите са били на чело на комунистическите акции по света. Студентите са били начело на погромите над евреите в Нацистка германия. Студентите се вдигат на подкрепа на мюсюлманските екстремисти и са готови да се само взривят. Студентите са тези които вдигат най расистките и националистически ционистки лозунги в Израел.

Студентите винаги са били заблуждавани от опитните играчи в политиката, от опитните кукловоди на големият бизнес, на големите банки. Студентите са млади хора, твърде наивни, все още неориентирани. Те лесно се палят от обикновени лозунги за братство, равенство, справедливост.

Студентите бяха едни от най активните по времето на прехода от „социализъм” към „демокрация”. Тогава всички са вярвали в лозунгите за демокрация и са си мислили че като си отидат комунистите, като се свали правителството всичко ще тръгне по мед и масло. Но те хабер са си нямали за тъмните задкулисни далавери които големите играчи са инсценирали скрито. Дали положението се е подобрило от тогава насам? Със сигурност НЕ. Повечето от хората са разочаровани. Само тези които са успели да влезнат в политиката или в бизнеса са доволни от промените. Всички други са разочаровани. Това е било винаги така, при всички форми на държавно управление.

За съжаление и тези дни студентите биват използвани от две групировки. От една страна част от студентите са на страната на „опозицията”. Това са тези политически партии които са ориентирани към англо-американската система на управление.

Другата част са тези студенти които са на страната на правителството, тези които са ориентирани към Русия и Китай.

Какво е общото за тези две системи? И едната и другата са лоялни на идеята за членство на България към Европейската Икономическа Общност, и едната и другата система са готови да вземат заеми от световната банка и да връщат парите с лихви на еврейската банкерска мафия. Борбата се състои в това, кой да прави големите строежи в България, дали да са западни фирми или руско китайски.

При всички положения обаче остава мафията. Което и правителство да дойде, няма да си помръдне пръста да подведе под отговорност мафиотите, тези които станаха милионери и милиардери само за няколко години след прехода. Никой правителство няма да си мръдне пръста да върне парите, спестяванията на обикновеният човек, онова което някой са работели цял живот и то изгоря при инфлацията след прехода. В същност тези неща са вече забравени.

Никое ново правителство няма да потърси отговорност от миналите правителства, няма да направи процес срещу престъпниците. Всяко ново правителство само си повтаря старите лозунги че ще донесе справедливост и благоденствие на хората, ако дойде на власт. Но новите правителства никога не подобряват положението. Един път като вземат властта, те само обвиняват предишните правителства, че те били виновни за лошото положение, но не им иска отговорност за това. И всичко продължава да си тече по старо му. На това се вика демокрация.

Създават се две основни партии, които „уж” са различни, но в същност подкрепят една и съща система. Дали ще спечели едната група от партии или другата, положението ще си остане същото, хората ще продължат да си плащат високи данъци с които да се плащат заемите и лихвите на световната еврейска банка… :)

Онова което студентите трябва да направят е да искат промяна на системата, да се премахне подчинението към световната банка, така както направиха в Исландия.

https://www.youtube.com/watch?v=qieVZb4Ml9I

Ето какво е станало с Исландия след като еврейските банкери са били изритани от страната, всичко е тръгнало нормално, всичко върви така както трябва, всичко се оправя…

https://www.youtube.com/watch?v=DDexDNn6vSM

28.10 2013 в 17:34

пичката ленина е яко хахаха

28.10 2013 в 17:31

а, той живота и да дойде нема да посмее да се обади. щото после ще е един много тъжен живот. между другото той и без това страда от несподелена любов към мен та и без да го бия си му е тежко.

28.10 2013 в 17:28

ами демокрацията трябва да се защищава. видяхме ви как дойдохте да изметете в неделя. даже от близо ви видяхме. между другото има една шапка "хулиганс" в мене да ми се обади собственика да се видим - ше му я върна хахаха, че той много бързаше

27.10 2013 в 20:51

+++

27.10 2013 в 19:59

Псевдо комунягите, ние студентите ги метохме 1997 година .. трябвя да се мете често, иначе става мръсно .. но защо не става по-чисто след толкова метене, да ви еба пичката ленина на скапаната държава!

27.10 2013 в 19:53

Това не е власт, а ЧУМА! …

Софиянци, да излезем всички пред СУ в 18 ч!

27.10 2013 в 19:52

Не хранете тролчето:) убий дебила с мълчание :)))

27.10 2013 в 19:12

Лорде, къде остана демокрацията?
Ами, ако ние другите решим да "изметем" протестиращите?
Гражданска войница ли да си спретнем?
За да не се налага взаимно да се " измитаме" полицията веднага да възстанови реда. "Окупаторите" да бъдат съдени за дребно хулиганство.

27.10 2013 в 17:36

Обичам те мой Сит Глупако,хайде пък като му дойде времето може да те огрее да ти ударя една червена патка.