Станишев за Der Standart: Борисов създаде империя на злото

Елица Мартинова 25 април 2013 в 09:15 1384 0

Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

„Управлението на Бойко Борисов не донесе нищо добро за България, а създаде една империя на злото“, каза в изявление за авторитетното немско издание Der Standart председателят на БСП Сергей Станишев.

По думите на червения лидер в момента България се намира в изключително тежка ситуация. Той обясни, че е от изключителна важност следващото правителство да е кабинет на националното съгласие.

„Имахме едно правителство, което за почти четири години на власт създаде политически и икономически монопол. Кабинетът на ГЕРБ попречи на развитието на обществените и демократични институции в страната. Това доведе до застой в икономиката. Загубени са 400 000 работни места, нещата отиват към лошо“, смята Станишев.

Лидерът на социалистите подчерта, че за излизане от кризата България има нужда от премиер с опит, какъвто е кандидатът на БСП Пламен Орешарски.

„При тези обстоятелства, за да се излезе от кризата, за да се постави икономиката обратно на крака, ние се нуждаем от програмно правителство с широка парламентарна подкрепа“, заяви за Der Standart Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!