Станишев набира доброволци за червената кауза

Елица Мартинова 24 април 2013 в 17:15 1228 0

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

В градинката пред Националната художествена академия лидерът на БСП Сергей Станишев и водачът на партийните листи в Пазарджик Илияна Йотова дадоха начало на доброволческата кампания на социалистите, наречена „Заедно с теб“.

Председателят на Столетницата се срещна с десетки млади ентусиасти и сложи подписа си върху екипите на доброволците.

Той поясни, че до момента с каузата на социалистите са се ангажирали 3000 души, но се надява социалистическите идеи да обединят още хора.

„Млади хора, хора на средна възраст, всеки, който желае да се включи активно и да подпомогне нашата кауза, да бъде активен гражданин, е добре дошъл. Стремим се гражданската активност да бъде максимално стимулирана. Доброволците са много важни за нас, защото това е една от формите, чрез които можем да стигнем до максимален брой хора“, обясни Станишев.

По думите му дейността ще е полезна и за самите доброволци, защото ще им даде възможност да се срещнат с политическите експерти на БСП.

„За мен те са най-добрите социолози в областта, защото те обясняват нашата програма. Разчитам много на тях, те са неоценими помощници. Те са част от тази голяма европейска мрежа на доброволците, млади граждани, които активно участват в политиката, защото в крайна сметка от тях зависи как ще изглеждат държавите им утре", допълни Илияна Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови