Станишев: Кой е Добрев, че да казва кога ще е референдумът?

Николаос Цитиридис 03 октомври 2012 в 10:30 2194 2

Сергей Станишев. Снимка:БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка:БГНЕС

Министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев не може да определя срока за провеждане на референдум за АЕЦ “Белене”. Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев в студиото на "Здравей, България".

Във вторник министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев, че допитването до гражданите за АЕЦ Белене ще се проведе до три месеца.

„Доста нагло от страна на министър Добрев. Той казва „до три месеца – референдум”. Кой е той? Той не знае ли, че по закон срокът за един референдум се определя от президента? Или той командва президента? Абсурди в нашата държава!”, възмути се бившият премиер.

По думите на Сергей Станишев „управляващите постоянно лъжат“. Той коментира, че в „Белене“ и досега не са инвестирани бюджетни пари.

Това е проект, който още в началото е замислен с проектно финансиране на НЕК. Там активите на „Белене” в момента са около един милиард и 800 милиона евро, от които милиард и 400 милиона евро са платени от НЕК. Референдум трябва, за да се наложи на управляващите да обясняват, а хората да вземат информирано решение, допълни Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!