Снежана Благоева е новият заместник на земеделския министър

Борислава Бибиновска 21 март 2013 в 16:29 2222 0

Снежана Благоева е новият зам.-министър на земеделието. Снимка: МЗХ
Снежана Благоева е новият зам.-министър на земеделието. Снимка: МЗХ

Снежана Благоева ще бъде новият зам. министър на земеделието и храните. Тя ще замени на поста Светлана Боянова, съобщиха от МЗХ.

Досега Благоева оглавяваше дирекцията в министерството, която отговаряше за директните плащания и преговорите по новата обща селскостопанска политика. Като зам.-министър тя ще отговаря и за Програмата за развитие на селските райони, областните дирекции „Земеделие” и политиките по управление на поземлените отношения.

Другите заместник-министри на Министерството на земеделието и храните са Цветан Димитров и Преслав Борисов.

"В средата на 2010 г. заварих Програмата за развитие на селските райони на 21% договорени и едва 8% платени, а я оставям на 73% договорени и 46% платени. Успяхме да решим най-големия проблем в усвояването – ос 2, където тази година за първи път имаме свръхинтерес и оттам няма да има риск от отчисление. Така че летвата е вдигната високо". С тези думи досегашният зам.-министър Светлана Боянова предаде поста на своята заместничка.

На сбогуване Боянова отбеляза, че са спасени близо милиард евро, предназначени за българското земеделие.

Междувременно Светлана Боянова коментира и обвиненията на БСП, че е участвала в корумпионни схеми за обществени поръчки. Тя посочи, че докато е била на работа в МЗХ, от ОЛАФ са й изпратили писмо по проверка за сигнал срещу нея, в което се посочва, че нарушения няма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews