Смяната на директора няма да реши проблемите на БДЖ

Мадлен Шишманова 22 август 2012 в 12:49 1808 0

Снимка: БДЖ
Снимка: БДЖ

Смяната на изпълнителния директор няма да реши проблемите на БДЖ, коментира председателят на Федерация "Транспортни работници" към КТ "Подкрепа" Розен Зарков пред БНР.

Според него главни виновници за състоянието на БДЖ са председателят на Борда на директорите Владимир Владимиров и министъра на финансите Симеон Дянков, а не подалият оставка по-рано днес директор Йордан Недев. 

„Там има едно друго лице, което се казва Владимир Владимиров, което според мен е основният виновник с министър Дянков. Той трябва да си подаде оставката, говоря за Владимир Владимиров, вече за Дянков - той си има шеф. Нещата са много зле. Този човек, който го назначават като временно изпълняващ директор, мисля, че ще се справи. Железницата в момента е в такова състояние, че единственият начин да започне да функционира нормално и да се възстанови, това е финанси, които единствено могат да дойдат от правителството и никъде от друго място“ заяви Зарков.

Йордан Недев бе начело на железниците повече от година. През това време имаше едномесечната стачка на служителите на компанията заради вече извършените масови съкращения на близо 2000 железничари, което се случи в края на миналата година. През това време имаше и един неуспешен опит за приватизация на дружеството "Товарни превози". 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови