Директорът на БДЖ за оставката си: Причините не са лични

Мадлен Шишманова 22 август 2012 в 13:34 2286 4

Йордан Недев, изпълнителен директор на БДЖ. Снимка: БГНЕС
Йордан Недев, изпълнителен директор на БДЖ. Снимка: БГНЕС

"Причините не са лични. Причините са изцяло свързани с последните неща, които се случиха покрай бездействието на Министерството на финансите. Първо ни спряха субсидията, което аз дълго време не можах да разбера защо и каква точно е мотивацията. Субсидията беше възстановена само за единия месец", коментира Йордан Недев пред БНР.

Той направи въпросното пояснение заради думите на транспортния министър Ивайло Московски, че причините за напускането на Недев са лични, което досегашният директор на БДЖ отрече още сутринта, когато стана ясно, че е подал оставката си.

"След това зам.-министър Горанов (Владислав Горанов - б.р.) даде доста ясна оценка за качеството на управление на Холдинг БДЖ, където стана ясно, че ние не сме си свършили добре работата и ако не сме били побутвани от Министерството на финансите е нямало да се състои никаква реформа. Оттам насетне мисля, че това еднозначно означава, че професионалист, за какъвто се имам, трябва моментално да подаде оставка", допълни Недев.

Той обясни, че не е имал проблеми с някой в своята работа. Освен това отчете, че за времето, през което е управлявал БДЖ, не е успял да реформира железниците.

"Това са процеси, които по скоро имат ясно начало, но никога ясен край. Вярвам, че в доста правилна посока започнахме да се движим. Моята голяма болка е, че оставих много неща незавършени, но не мога да позволя, когато атестацията за мен е за недобре свършена работа, да продължи тази агония“ каза още Недев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови