Владимиров: Съжалявам за оставката на директора на БДЖ

Мадлен Шишманова 22 август 2012 в 11:14 1894 0

Освободиха Владимир Владимиров от БДЖ. Снимка: БГНЕС
Освободиха Владимир Владимиров от БДЖ. Снимка: БГНЕС

 

Председателят на Борда на директорите на БДЖ Владимир Владимиров заяви, че съжалява за оставката на изпълнителния директор Йордан Недев. Според него това няма да се отрази добре на компанията, съобщи агенция "Фокус".

„Разговаряли сме много пъти с г-н Недев по най-различни поводи. Той вече е дал своето становище. Мога само да изразя съжаление за оставката му. Ние работихме перфектно заедно. Целият екип в БДЖ работим много сплотено и много добре”, коментира Владимиров. 

Той обясни, че оставката на Недев няма да попречи на реформите в железниците. „До края на седмицата ще бъде готов окончателният вариант на Плана на преструктуриране на БДЖ с всички възможни реформи в дружеството и използване на целия вътрешен и наличен ресурс”, заяви Владимиров.

 До края на деня се очаква да бъде подписан срочен договор за назначаване на Велик Занчев като изпълнителен директор на БДЖ на мястото на Йордан Недев.

Директорът на БДЖ Йордан Недев подаде оставката си по-рано днес. Той се отказа от поста, който заемаше близо година, заради последните събития около спирането на държавната субсидия и заради ниската оценка, която даде за работата му зам.-министър Владислав Горанов.

През годината в която Недев бе начело на БДЖ бяха направени усилия да се опази железницата от фалит. Взетите мерки включиха уволнението на много хора и спирането на влакове. Това пък доведе до стачки от страна на железничарите.

Беше напревен и един неуспешен опит за приватизация на дружеството „Товарни превози“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови