Смениха шефовете на зала „Арена Армеец“

22 август 2013 в 22:03 8343 1

Иван Драндийски (вляво), бившият спортен министър Свилен Нейков, спортният мениджър  Майкъл Сиболд и Борислав Велков. Снимка: mpes.government.bg
Иван Драндийски (вляво), бившият спортен министър Свилен Нейков, спортният мениджър Майкъл Сиболд и Борислав Велков. Снимка: mpes.government.bg

Досегашните шефове на многофункционалната спортна зала „Арена Армеец“ са освободени.

Новината, че залата ще има ново ръководство бе публикувана в спортния сайт gong.bg и бе потвърдена пред OFFNews от Борислав Велков, заместник ръководител - маркетинг и реклама на „Арена Армеец“.

„Нямам обяснение какво налага нашата смяна. За една година и малко, под наше ръководство тя покриваше разходите си и средствата за амортизация. Смятам, че в обозримо бъдеще щеше да излезе и на печалба. Итук говорим не само за броя на събитията, а и за тяхното качество“, заяви Василев.

Тандемът Иван Драндийски (ръководител) и Борислав Велков (заместник) пое управлението на залата на 1 март 2012 г. Той замени на поста Венцислав Генков, който беше беше уволнен по разпореждане на тогавашния премиер Бойко Борисов. Министър-председателят се беше вбесил, че фирма събирала такса за паркинга на залата, който е безплатен за посетители.

„Сега няма нищо такова, няма повод, не бе изтъкната причина“, поясни Василев. Той добави, че от НСБ ЕАД са решели да направят промени в структората на управление на залата. Двамата вече са получили няколко предложения за работа както от български, така и от чужди собственици на големи спортни обекти.

„Нямам притеснения от бъдещи ревизии и обвинения за политически заигравания. Залата има нужда от добро управление, а не от политика“, каза още Василев. 

Както е известно, в края на юли Марио Примджанов отново стана изп. директор на "Национална спортна база" ЕАД (НСБ), в чиито активи са най-големите спортни имоти в страната като Националния стадион "Васил Левски", зала "Арена Армеец София", базите в Белмекен, "Спортпалас" във Варна, "Спартак" в Созопол и много други. 65-годишният бивш шеф на бейзболната федерация бе на този пост по времето на спортния министър Васил Иванов-Лучано (2001-05 г.). Тогава бяха сключени скандални сделки, облагодетелствали фирми, близки до Делян Пеевски, по онова време само шеф на младежкото НДСВ, и син на изп. директор на спортния тотализатор Ирена Кръстева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови