Смениха и шефа на пътната агенция

Последна промяна на 27 август 2013 в 13:10 4328 1

Инж. Стефан Чайков. Снимка: stroitelstvo.info
Инж. Стефан Чайков. Снимка: stroitelstvo.info

Инж. Стефан Чайков е новият председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Той ще замени Лазар Лазаров, който до момента оглавяваше Пътната агенция.

Рокадата беше обявена пред журналисти от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Досегашният шеф на АПИ остава член на Управителния съвет.

"Избрах инж. Стефан Чайков, защото той идва от бизнеса и прецених, че е добре запознат със случващото се в сектора", каза министър Терзиева. Тя обясни, че от новия шеф на агенцията очаква интензивна работа, преди да дойде зимният период. "Държа много на качественото изпълнение на проектите, когато направим нещо, да не се налага да го преправяме после", обясни Терзиева.

Имаме амбицията да изготвим една дългосрочна програма за рехабилитация, ремонти, превантивно поддържане на републиканските пътища”, каза от своя страна Чайков.

„Познавам в детайли целия процес. От април 2011 година бях избран за председател на Управителния съвет Браншова камара „Пътища”. Задачите ни са две групи стратегически – запазване и доразвиване на експертния потенциал на пътна администрация. Другата важна задача е досъгласуването и приемането на стратегия за пътната инфраструктура до 2020 година”, обясни той.

От завършването на университета през 1992 г. работи в частния сектор. Започнал е като предприемач във високото строителство, занимавал се е и с хидроенергийно строителство, изпълнявал е обекти в АЕЦ „Козлодуй“. От 2001 г. се занимава с пътно строителство. 

От 2003 г. Стефан Чайков е изпълнителен директор на „Пътперфект груп“ АД. Роден е през 1966 г. в Бургас. Завършил е строителния техникум в София, а след това и УАСГ със специалност Пътно строителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.08 2013 в 14:04

Ами те май изпосмениха всичко, дето можеше и не можеше да бъде сменено. Тази чайка не ми е известна, дано си няма братя, та да повторим историята "батко-братко". И тъй като ми се струва, че наистина не остана нищо за сменяне, мисля че е време сега ние да почнем да сменяме новоназначените. Докато не са се ояли. Пък и наше праве е в края на крайщата. Нали онзи резания, дето говори завъртяно и мазно, Местан ага де, ни нарича "Суверенът". И щом сме суверен - както викат в наше село: "С какво сме по-долни от тях?"