Quantcast

Стойнев: Ако няма актуализация на бюджета, фирмите губят 160 млн. лева

Последна промяна на 24 юли 2013 в 09:25 2503 14

Драгомир Стойнев. Снимка: Министерски съвет
Драгомир Стойнев. Снимка: Министерски съвет

Видях едно друго лице на протеста. Това не са тези интелигентни, възпитани и млади хора, тези симпатични протестиращи. За мен отвън бяха хора, които търсиха сблъсък, които може би целта им бе да се пролее кръв. Слава Богу, не се стигна до големи инциденти, заяви пред БНТ енергийният министър Драгомир Стойнев.

Считам, че по този начин не е нормално в една демократична държава да работи българският парламент, каза още Стойнев. Ако не се предприемат конкретни действия от страна на правителството, държавата ще блокира, допълни Стойнев. 

Ако няма актуализация на бюджета, то фирмите няма да получат дължимите им 160 млн. лева, подчерта Драгомир Стойнев. 

Ако няма актуализация на бюджета, хората с увреждания няма да получат своите пари, няма да се намали токът за крайните потребители. Този заем по никакъв начин не увеличава дълга. Хората трябва да бъдат спокойни, заяви енергийният министър. 

Всички лидери трябва да седнат на една маса и да обсъдят сегашната ситуация. Не е нормално да има подобно напрежение. Това е само едното лице на протеста. Вчера ми се обаждаха десетки хора от провинцията, които ме питаха дали да идват да помагат, аз им казах да не идват, защото няма смисъл да създаваме изкуствено напрежение. От снощи тези не са симпатичните хора, припознавани от президента. Не трябва да се подаваме на провокации, а да има диалог, каза Стойнев.

Много ви моля, обърна се Стойнев към протестиращите, не водете децата си на тези протести. "Децата не заслужават да бъдат водени на подобни протести, защото възможността да се случи нещо лошо в тази ситуация е огромно. Не излагайте децата си на необоснован риск", призова Стойнев.

Това излизане с автобуса беше излишно, според мен, но така преценяват съответните органи. Смятам, че с това се нажежи допълнително обстановката. Имаше хора дошли с камъни и този автобус им даде повод, добави Стойнев. Имаше хора, които бяха докарани пред парламента, за да търсят конфликт, посочи още Стойнев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.07 2013 в 17:40

Фирмите от енергийната мафия губят 160 милиона ако не набалбукаме хората с кредит от един милиард ...

24.07 2013 в 14:30

"Ако няма актуализация на бюджета, то фирмите няма да получат дължимите им 160 млн. лева, подчерта Драгомир Стойнев.
Ако няма актуализация на бюджета, хората с увреждания няма да получат своите пари, няма да се намали токът за крайните потребители."
червени популисти боклуци
нали твърдяха че от пресичане на контрабандни канали ще дойдат 1,4 млрд. лева?
или по стара рецепта на всички правителства от прехода само ще "обсебват" каналите?

24.07 2013 в 11:57

Иска да каже НАШИТЕ фирми няма да получат 160млн.

Що да ги губят, ако имат да вземат от държавата - какво се очаква ФАЛИТ ли, че няма да си ги получат???

24.07 2013 в 11:26

За да върнеш 160 милиона на фирмите, ти трябва 1 милиард???!!!
Ти май за много прости ни мислиш, а???!!!
Нагли, нагли! Незабавна оставка и насрочване на нови избори!

24.07 2013 в 11:03

Стойнев, стига ни плаши с тока, стига си ми ръцете с инвалидите. И като ти трябват 160 милиона, защо поиска един милиард?

Имам и една кофти новина за тебе. Балъците свършиха! Може да се пробваш в Куба, ама и за там не съм сигурен.

24.07 2013 в 10:30

Другарят Стойнев е роден в Триполи в дипломатическо семейство.Потомствени номенклатурчици. Завършил е Сорбоната. Пак с наши пари ...А икономическите му експертни познания са доста съмнителни .

24.07 2013 в 10:29

Ма тоя пелтек се оказа по-голям боклук от дъртите комунисти бе. Кой ти се е обадил от провинцията на теб, селяндур? Майка ти да те пита кога си подаваш оставката, щото я е срам от сина и!
Очи нямате, срам нямате!

24.07 2013 в 10:14

Ако няма актуализация на бюджета, то фирмите НИ няма да получат ОБЕЩАНИТЕ им 160 млн. лева, подчерта Драгомир Стойнев.

24.07 2013 в 10:06

Г-н Стойнев, вие чухте ли интелигентните, възпитаните и млади хора, тези симпатични протестиращи? 40 дена сме там, за да ни чуете! И за да не се стига до това!

24.07 2013 в 10:04

+1

Кога се кръстиха пък БУФЕР?!