Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Скандализирана, Богдана Карадочева разказа защо баща й е пратен в лагер

04 август 2013 в 17:59 30346 36

Богдана Карадочева
Богдана Карадочева

Певицата Богдана Карадочева поиска право на отговор в предаването на Мартин Карбовски по TV7 заради изказване на първия секретар на Тодор Живков Костадин Чакъров, че баща й е бил изпратен в лагер, защото пиел много и посегнал на младо момиче.

Скандализирана, певицата прочете в ефир предложението за въдворяване на баща си Иван Карадочев. Според написаното той е пиел твърде много, извършвал е трансферни престъпления и е водел непочтен начин на живот.

Миналата седмица Костадин Чакъров направи скандално изказване на баща й:

"Колкото до бащата на Богдана Карадочева, това не го одобрявам. А неговият случай е следният. Той бил любител на жените. Но го вкарали в някаква интрига и той посегнал на 14 годишна. Затова го вкарват в лагера и той там умира."

Чакъров представи лагерите на смъртта като затвори за рецидивисти. Според него, от общо 1018 или 1118 затворници, едва 30-40 са били изпратени там за бунтарство по политически причини, останалите били рецидивисти.

Карадочева категорично отхвърли тези твърдения.

"Баща ми беше много известен, много добър, имаше много приятели, помагаше на всички", заяви тя и се закани да съди Чакъров най-вече за твърдението му, че баща й е посегнал на девойка. "Когато искаш да очерниш някого, намираш начин. Това е най-голямото кощунство, извършено с неговата памет", допълни изпълнителката.

Тя е потресена от факта, че 50 г. след неговата смърт някой се опитва да разравя костите му. Дори не се знае къде са те, тъй като той няма гроб, заяви Карадочева. Тя показа ваза, в която има саксия с теменужки – символичният му гроб. 

Певицата прочете документа, с който баща й е бил въдворен в лагерите. Сред обвиненията там фигурира, че е флиртувал с жени и че е пиел, докато по нейните спомени той не е изпивал и чаша вино вечер. Обичал да има много гости, да се забавлява. 

"Той беше фин и вярващ човек, луд по музиката. Не може с лека ръка да бъде очернян", допълни естрадната певица.
"Обвиняват го, че е флиртувал. А кой не флиртува? Възможно е любезността също да е флиртуване за някои прости хора", коментира тя.

 "Лагерът в "Белене" бе създаден по френски образец и тертип. Наказателното право във Франция казва, че рецидивистът не подлежи на възпитание, а трябва да се изолира. Ако си бил в затвора, излязъл си и продължаваш да правиш бели, нямаш място в обществото. Тогава се събираха първият секретар, кметът, прокурорът, шефът на МВР, човек от ОФ, шефът на кварталната организация и вземаха решение даденият тип моментално да бъде въдворен в Ловеч. Аз познавам такива хора от "Кючук Париж" в Пловдив - Боро Магарето и Хасан Циганина. Те бяха абсолютни криминали и лежаха в Ловеч”, каза в предаването преди седмица Чакъров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews