Шефката на "Медицински одит" влиза в надзора на НЗОК

Александра Маркарян 28 март 2013 в 10:09 1793 0

Изпълнителният директор на "Медицински одит" към здравното министерство д-р Светлозара Илиева влиза в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Това решение се очаква да гласува на заседанието си днес Министерският съвет.

Тя ще заеме мястото на д-р Минчо Вичев.

Д-р Илиева бе назначена на ръководния пост в "Медицински одит" през април 2012 г. от здравния министър Десислава Атанасова след съгласуване с премиера Бойко Борисов. Илиева дойде на мястото на Златица Петрова, която беше отстранена от длъжност от здравния министър д-р Стефан Константинов. Причината за това беше не достатъчно добрата дейност на агенцията при контрола на качеството на лечение у нас.

Д-р Илиева е завършила медицина в Медицинския университет в София.

Започва работа в Районната болница в Троян през 1982 г.

От 1987 г. е редовен аспирант в Института по гастроентерология и хранене на Медицинска академия - София. Защитава кандидатска дисертация.

Работи като лекар-ординатор в Четвърта градска болница - София, след което - като асистент в Университетска болница "Царица Йоанна".

Специализирала в Русия и Полша.

Има две специалности – по вътрешни болести и болести на обмяната и хранене, както и завършена магистратура по здравен мениджмънт.

В периода 2001-2010 работи в НЗОК последователно като главен експерт в дирекция "Медицински дейности” и началник отдел в дирекция „Договаряне, методология и контрол на извънболничната медицинска помощ”. Директор на дирекция „Контрол на снабдяването и потреблението на лекарствените продукти в лечебните заведения” в Изпълнителна агенция "Медицински одит" от февруари 2010 г. до април 2012 г. Владее английски и руски език.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!