Шефът на РИОСВ Бургас заяви, че е жертва на клевета

Милен Енчев 15 януари 2013 в 14:00 5884 7

Шефът на Бойчо Георгиев е с последно предупреждение за уволнение заради строежа в
Шефът на Бойчо Георгиев е с последно предупреждение за уволнение заради строежа в "Ропотамо". Снимка: zonaburgas.bg

"Видеото е абсолютна манипулация. Джипът беше взет на тест драйв от мои комшии. Мой комшия ми се обади да пием кафе и ми показа колата". Това коментира пред OFFNews директорът на бургаската екоинспекция (РИОСВ Бургас) Бойчо Георгиев по повод видеозаписа, публикуван от сайта "Биволъ".

Според публикацията, конкретният джип "Ауди" с транзитен регистрационен номер 653H036, от който Георгиев е заснет да слиза в началото на декември, е лизингов и се ползва от фирма "Сле груп" - същата, на която шефът на инспекцията разреши строежа върху дюните в Несебър. В началото на януари Георгиев заяви, че няма нищо общо с фирмата, не познава нейни представители и не е разговарял с тях.

Пред ОFFNews шефът на инспекцията отказа да назове името на комшията, който е шофирал джипа.

"Първо трябва да разговарям с хората, но като получа съгласието им, ще обявя всичко в детайли - става дума за мой комшия и други две момчета, които се занимават със застрахователна дейност", каза Георгиев.

От "Порше Бг", компанията вносител на марката "Ауди" в България, коментираха пред OFFNews, че са в течение на новината, но отказаха да дадат информация дали наистина въпросният джип е бил даден за тест драйв в началото на декември и ако да, на кого.

Бойчо Георгиев отрече и твърдението, че притежава автомобил "Ауди S8", който е регистриран формално на фирма с цел да се избегне въпросът как го е придобил със заплатата си.

"Първо моделът не е S8, даде ми го мой приятел, който има много коли. Моята тогава беше развалена. Аз притежавам "Ауди A6", но много преди да стана директор. Много пъти съм заемал кола от приятел", коментира той.

Георгиев каза, че ще съди авторите на публикацията за клевета.

"Това са абсолютни глупости и това лесно може да се докаже. За мен по-притеснителното е, че очевидно месеци наред съм следим, което значи, че някой иска да ме шантажира", каза шефът на екоинспекцията. (Според публикацията в "Бивол" видеото е заснето в началото на декември, а скандалът "Дюнигейт" избухна много след това - в края на декември, след сигнал на природозащитника Тома Белев и снимки на разораните от багери дюни - бел. ред.)

От екоминистерството съобщиха, че днес по-рано министър Нона Караджова вече е разговаряла с него и е получила същото обяснение. Георгиев е уведомил началника си, че ще сезира криминална полиция за случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови