Шефът на НЗОК отказал на здравния министър информация за Касата

Вероника Шербанова 27 юни 2013 в 13:32 2518 3

Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС
Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Управителят на Здравната каса д-р Пламен Цеков отказал на здравния министър д-р Таня Андреева информация за състоянието на Касата. Това заяви в четвъртък Андреева.

След като поискала официално информацията, д-р Таня Андреева получила любезно писмо, в което Цеков обяснявал, че тя няма основание да иска такива данни, тъй като Касата не е подчинена на министъра на здравеопазването.

Според закона е така, но философията на добрите промени, да не кажа реформи, е свързана с добра комуникация между всички институции в системата на здравеопазването и в Здравната каса, защото тя управлява най-големия ресурс за финансиране на лечебните заведения и този ресурс е на всички нас, посочи Андреева.

Министерството, като представител на държавата, има право да знае, затова ще попитам отново д-р Цеков по време на здравната комисия в парламента, допълни здравният министър.

В Надзорния съвет на Касата ще влязат един зам.-министър на здравеопазването и един представител на финансовото министерство, като председател ще бъде представителят на здравното министерство, обясни Таня Андреева.

По време на първото заседание на парламентарната комисия по здравеопазване ще бъде изслушан управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков. Той трябва да представи доклад за състоянието на Касата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!