Съдът решава дали да екстрадира Брендо

Последна промяна на 07 октомври 2013 в 08:00 1825 1

Евелин Банев-Брендо. Снимка: БГНЕС
Евелин Банев-Брендо. Снимка: БГНЕС

Съдът ще заседава днес по искането за екстрадиция на Евелин Банев - Брендо.

Делото в Софийския градски съд е по чл. 44, ал.1 от Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест (ЗЕЕЗА). Според него Окръжният съд образува съдебно производство и насрочва съдебно заседание за разглеждане на Европейската заповед за арест в 7-дневен срок от задържането на исканото лице от полицията.

Искането е изпратено от Румъния, където Банев е искан заради трафик на наркотици. Това е второ искане за екстрадиция на Брендо от Румъния. Първото остана без резултат, тъй като от румънска страна не отговориха на исканията на България за конкретна информация относно обвиненията срещу Евелин Банев, както и подробности около самата екстрадиция – за разноските, за периода, в който Банев ще бъде в Румъния, дали ще го връщат след всяко заседание и други.

Искането ще се разглежда от 6 състав на Софийски градски съд в 10 часа. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2013 в 11:41

Брендо е "наше момче", както каза Пикаещия във фонтани. Никаква екстрадация. Пък и неговия адвокат каза, че медии са го направили "кокаинов крал". Интересно, че италианците го осъдиха на 20 г . затвор...Сега и румънците искат да го съдят...Само ние не искаме нищо от него.
 
X