Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Брендо остава в ареста

OFFNews 01 октомври 2013 в 12:33 3449 1

Евелин Банев - Брендо Снимка: БГНЕС
Евелин Банев - Брендо Снимка: БГНЕС

Евелин Банев-Брендо ще остане в ареста, въпреки решението на Софийския градски съд (СГС) от 16 септември за смяна на мярката му за неотклонение в "домашен арест".

Днес Софийският апелативен съд отмени решението съдиите от СГС. Искането за отмяна на ареста беше внесено от адвокатите на Брендо по делото, в което той е подсъдим за пране на близо два млн. евро от наркотрафик. По това обвинение той получи седем години и шест месеца затвор.

Причината за отмяна на домашния арест е, че има опасност Брендо да се укрие. 

"Тежестта на обвинението по конкретното дело срещу Банев, организацията и начинът на извършване на престъплението, както и широкият кръг засегнати обществени отношения налагат извода, че съществува очевиден и съществен риск той да извърши ново престъпление при промяна а мярката", пише в определението на САС.

Магистратите припомнят, че веднъж вече Банев е бил осъден на първа инстанция у нас, а срещу него се води дело и в Италия. Това, на свой ред, може да обоснове и опасност от укриване.

Банев бе задържан през май 2012 г. при полицейската операция "Кокаинови крале". В момента Банев е в Италия, където наскоро бе осъден на 20 години затвор за трафик на кокаин от Латинска Америка за Западна Европа.

Срещу него има разследване за наркотрафик и в Румъния. През февруари тази година оттам беше получена европейска заповед за арест за Банев, но СГС прекрати делото за екстрадиране поради отсъствието на Брендо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews