Съдът остави окончателно в ареста румънеца, причинил катастрофата на гара Яна

Юлиан Христов 29 август 2013 в 12:30 1428 1

Тежка верижна катастрофа при гара Яна взе две жертви.
Тежка верижна катастрофа при гара Яна взе две жертви.

Софийският апелативен съд (САС) остави окончателно в ареста румънския шофьор, който с цистерната си предизвика верижна катастрофа на пътен възел "Яна". При инцидента на 19 август загинаха двама души, а други петима бяха ранени. 

Аргументите на защитата на 46-годишния румънец Мариан Вълку бяха свързани с това, че той се грижи за болната си майка, издържа семейството си, а дъщеря му е студентка. Адвокатите посочиха, че той живее в България в жилище под наем, няма да напусне страната. Пред съда Вълку добави, че иска да бъде със съпругата си, която е в България. Освен това той не се чувствал добре и иска да се лекува.

Според прокуратурата обаче договорът за наем, който защитата на румънеца показа, е сключен на 20 август, т.е., два дни преди първото заседание за мярката за неотклонение. От държавното обвинение също така подчертаха, че няма данни Вълку да има трайна връзка и уседналост в България.

Съдебният състав се съгласи с аргументите на прокуратурата и остави румънеца в ареста, като определението е окончателно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови