Часове преди откриването: Две жертви и 5 ранени в жестока катастрофа край гара Яна

19 август 2013 в 11:24 12786 80

Жестока катастрофа край гара Яна, Снимка: Булфото
Жестока катастрофа край гара Яна, Снимка: Булфото

 

Жестока верижна катастрофа отне живота на двама души край гара Яна, където само след няколко часа трябваше да се състои официалното откриване на новото трасе от Околовръстното на София до магистрала "Хемус". Петима са ранени, съобщи МВР.

Първоначално от МВР съобщиха за трима загинали, час и половина след катастрофата обаче от вътрешното министерство коригираха информацията.

Към 11 ч. на автомагистрала "Хемус" в района на гара Яна посока София са се блъскали три ТИР-а и четири леки автомобила. От удара на място са починали двама души.

Т6-7 линейки, пожарни и полицейски автомобили с включени сирени профучаха малко след 11 ч. през центъра на София на път за мястото на трагедията. Към 11,30 ч. за гара Яна отпътуваха още линейки. 

Към същия час първите ранени бяха качени в две от линейките, за да бъдат превозени до София, предаде "Фокус".

Трафикът е отклонен през с. Елешница и през стария път Ботевград-София.

Отстранява се сцената, предвидена за официалното откриване на ремонтирания път, за да се направи път на линейките. Пътният възел трябваше да бъде открит в 11,30 ч., а движението да бъде пуснато в 14 ч.

Въпреки трагедията председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" отиде на мястото, определено за официалното откриване, а не на мястото на трагедията, вероятно очаквайки че такова откриване ще има. Оказа се, че там вече чака министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева.

За разлика от двамата, министърът на транспорта Данаил Папазов се отправи директно на мястото на трагедията.

40-ина минути след трагедията бе извършен водосвет на мястото, където трябваше да се състои официалното откриване, а Терзиева обяви, че го отменя.

Трима от пострадалите са откарани в „Пирогов” - двама мъже на 22 и 42 години и 11-годишно момиче, съобщиха от болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!