Reuters: Цветанов ръководел подслушванията в България

Елица Мартинова 01 май 2013 в 06:39 3961 6

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър на България Цветан Цветанов е водел подслушванията, които в момента са водеща тема в страната. Това пише информационната агенция Reuters, позовавайки се на данните, които прокуратурата изнесе във вторник.

Българската прокуратура казва, че бившият вътрешен министър е позволил на подчинените си да извършат това престъпление. Досега Цветанов отричаше всяко обвинение, пише още медията.

Анализите показват, че случаят ще срине доверието на българите в обществените институции и ще се отрази върху подкрепата на ГЕРБ за предстоящите избори на 12 май.

След вота изглежда, че ГЕРБ ще е най-голямата партия, но няма да спечели мнозинство. Прокуратурата ще провери дали Цветанов ще заеме пост в Министерски съвет и чрез това ще се ползва с имунитет, или ще бъде разследван.

Миналата седмица в медийното пространство изтекоха записи на разговор между експремиера Борисов, бившия прокурор на София Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов. В записа се чува как тримата обсъждат начини, по които Найденов да се измъкне от делото за корупция, по което в момента тече разследване.

Записът изтече часове, след като Найденов обвини публично Цветанов за подслушванията, отбелязва още Reuters.

Случаят няма да бъде спестен и за експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който най-вероятно също ще бъде разпитан от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!