Рекламите през 60-те: Хероин лекува зъбобол, бебе пафка Боро

Николаос Цитиридис 23 декември 2012 в 14:03 6206 6

Реклами от миналото
Реклами от миналото

 

Доктори рекламират цигари и кокаин за 15 цента, който лекува зъбобол - добре дошли в 60-те години на миналия век!

Ако днес е забранено хора дори да пушат в тв рекламите, през 60-те тютюнът се препоръчваше горещо от екрана. И не само. Ето един кратък поглед назад към доброто старо време, когато търговските съобщения не бяха това, което са днес и много от тях биха шокирали обществото.

Като рекламата на цигари Marlboro с бебе, например. Малкото дете хвали баща си за това, че пуши най-добрите цигари в нормална за онова време реклама. 

Вие сте истински мъж? Тогава издишайте цигарен дим в лицето на жена и тя ще ви последва навсякъде. Така е било преди, днес ще получите един звучен шамар, който ще остави следа за дълго време.

Според тогавашни проучвания лекари препоръчват горещо употребата на цигари "Камел". Според рекламата изследването е дори "национално".

Ако сега най-популярната напитка Coca-cola върви с чипс или хамбургер, преди главното предназначение на напитката е било да лекува умората.  И днес може да е така, ако струваше 5 цента. 

Кока-кола е била препоръчвана на бизнесмени, студенти и атлети, които се чувстват уморени. Според рекламата премахва физическата и "ментална" умора. 

Както преди, така и днес аспиринът е най-популярното средство за премахване на досадния главобол. Но преди доста години аспиринът и хероинът са вървели ръка за ръка.Реклама на фармацевтичния гигант "Bayer" ни предлага забранения днес наркотик против главобол и кашлица.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови