Реформаторският блок свиква протест в 18 ч. срещу мораториума

Елица Мартинова 24 октомври 2013 в 12:57 4453 26

Реформаторският блок
Реформаторският блок

Към масови протести в цялата страна срещу мораториума върху продажбата на земеделска земя на чужденци призовават от Реформаторския блок.

На извънредна пресконференция в четвъртък лидерите на обединението призоваха поддръжниците си и всички европейско мислещи граждани да излязат на протест срещу решението на парламента. В София демонстрацията ще започне в 18 ч. днес и ще се проведе в градинката между Народното събрание и СУ "Св. Климент Охридски".

Председателят на "Движение БГ" Меглена Кунев обяви, че от Реформаторския блок ще се свържат с всички посланици на страните от ЕС, за да им обяснят, че България не е антиевропейска страна.

От обединението са категорични, че решението за мораториума превръща България в гето и превръща българските земеделци в крепостни селяни. Реформаторският блок излезе с общо становище по случая, която OFFNews препечатва дословно:

  1. Това решение на Парламента е противоконституционно. Конституционният съд трябва да го отхвърли.
  2. Нагло ни представят това решение за патриотично.  А то е антибългарско. Ограбва единствения капитал на милиони българи - собственици на земя. Вместо да продават свободно по европейски цени, те ще продават на безценица под диктата на мафия. До днес мафията унищожаваше настоящето ни, от днес превзема и бъдещето.
  3. Мораториумът заплашва интересите на обикновените български граждани – собствениците на земя, производителите и износителите, студентите и работещите българи в Европа и всички, които се възползват от общия пазар.
  4. Българският национален интерес е да бъдем пълноправни европейци. Това е национален идеал, завет от нашето Възраждане. Поколения българи са работили и са се жертвали за него. Ние започнахме да го осъществяваме. Сега една случайна сбирщина узурпатори на власт се опитва да го разруши.
  5. Днес виждаме, че в  Народното събрание се състави коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили Атака.
  6. Реформаторският блок настоява Народното събрание да се саморазпусне и да даде възможност на следващия парламент да защити постигнатото с много усилия европейското бъдеще на България. 
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews