Quantcast

Реформаторският блок свиква протест в 18 ч. срещу мораториума

Последна промяна на 24 октомври 2013 в 12:57 3654 26

Реформаторският блок
Реформаторският блок

Към масови протести в цялата страна срещу мораториума върху продажбата на земеделска земя на чужденци призовават от Реформаторския блок.

На извънредна пресконференция в четвъртък лидерите на обединението призоваха поддръжниците си и всички европейско мислещи граждани да излязат на протест срещу решението на парламента. В София демонстрацията ще започне в 18 ч. днес и ще се проведе в градинката между Народното събрание и СУ "Св. Климент Охридски".

Председателят на "Движение БГ" Меглена Кунев обяви, че от Реформаторския блок ще се свържат с всички посланици на страните от ЕС, за да им обяснят, че България не е антиевропейска страна.

От обединението са категорични, че решението за мораториума превръща България в гето и превръща българските земеделци в крепостни селяни. Реформаторският блок излезе с общо становище по случая, която OFFNews препечатва дословно:

  1. Това решение на Парламента е противоконституционно. Конституционният съд трябва да го отхвърли.
  2. Нагло ни представят това решение за патриотично.  А то е антибългарско. Ограбва единствения капитал на милиони българи - собственици на земя. Вместо да продават свободно по европейски цени, те ще продават на безценица под диктата на мафия. До днес мафията унищожаваше настоящето ни, от днес превзема и бъдещето.
  3. Мораториумът заплашва интересите на обикновените български граждани – собствениците на земя, производителите и износителите, студентите и работещите българи в Европа и всички, които се възползват от общия пазар.
  4. Българският национален интерес е да бъдем пълноправни европейци. Това е национален идеал, завет от нашето Възраждане. Поколения българи са работили и са се жертвали за него. Ние започнахме да го осъществяваме. Сега една случайна сбирщина узурпатори на власт се опитва да го разруши.
  5. Днес виждаме, че в  Народното събрание се състави коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили Атака.
  6. Реформаторският блок настоява Народното събрание да се саморазпусне и да даде възможност на следващия парламент да защити постигнатото с много усилия европейското бъдеще на България. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.10 2013 в 16:52

Кажи скъпи алекс с какво мораториума ти помага да решиш проблема с цената на земята в посока нейното поскъпване. Напротив, този мораториум ограничава куповачи, т.е. ако имаш един милиграм здрав расъдък ,ще ти стане ясно ,че мораториума сваля цената на земята още по надолу. Сега разбираш ли в какви абсурди се оплиташ, хем си за по скъпа земя, хем си против онези мерки които ще я направят по скъпа. Осъзнай се човече, не ставай толкова лесно плячка на патриоти, които душа дават но не своята, а тази на такива като теб.

24.10 2013 в 16:24

Разбирам, че имаш личен интерес от отпадането на мораториума. Проблемът е, че и онези, от които се възмущаваш - инвестиционните фондове, в момента имат същия интерес - те просто чакат мораториумат да падне, за да си направят светкавично сделките преди държавата да успее да въведе някаква регулация. А новото Инвестиционно министерство да помогне да се съберат нужните комисионни.

24.10 2013 в 16:14

"Преобладаващата част от народа са идиоти"
Браво, другарко Кунева, др. Кънев! Може и да са идиоти, но не чак толкова големи, че да гласуват за вас.

24.10 2013 в 15:26

банда стари муцуни

24.10 2013 в 15:22

РБ не са в парламента - не може да се отрече колко неистово се напъват за там - майко мила, на тия токова им се краде, че ме хваща страх,. Въобще не трябва да помирисват парламента, вижте как са се нахъсали да краднат

24.10 2013 в 15:20

Този мораториум едва ли е точната причина РБ да протестират - може би щяха да са прави, ако един декар струва 10 хил евро. Но при положение, че се купува по 250 евро, други ден всеки нещастник осъмва дори без земя

24.10 2013 в 15:15

И Меглена Кунева и тя е синя, така ли? Горкият ми нещастник.....

24.10 2013 в 15:15

нека сметнем какви щети е нанесла Кунева на България, само тя, с безумните си решения и бездействия, за да преценим и колко е вредна тя за България. Ако РБ искат нещо, трябва да я натирят моментално

24.10 2013 в 14:17

Не те знам какво браниш, но се занимавам със земи от години и знам че единствената идея на мораториума в България е да се изкупува земята на безценица от фондовете. А ти не знам от кого точно я браниш... Никой никого не кара да продава. Ако искаш да я браниш потърси сметка от управниците, които докарват хората дотам да продават, за да не умрат от глад.

24.10 2013 в 14:12

Къде са тези реклами?
С ABP не ги виждам.