Райков пуска областните управители с партийни ангажименти в отпуск

02 април 2013 в 10:44 1925 2

Служебният премиер Марин Райков. Снимка: БГНЕС
Служебният премиер Марин Райков. Снимка: БГНЕС

Премиерът Марин Райков призова областните управители, които имат партийни функции и ангажименти за изборите, да излязат в отпуск или да се откажат от ангажиментите, които са поели.

Това стана на среща между премиера и областните управители във връзка с предстоящите парламентарни избори.

"Тъй като нашата цел е да изградим доверие сред обществеността в нашия потенциал да бъдем прозрачни, ви моля всеки един от вас да вземе за себе си решение. Тези, които имат партийни функции и тези, които изпълняват координаторски функции за съответна политическа сила в рамките на изборите, нека да предприемат необходимите мерки и от началото на кампанията, било да излязат в отпуск, било да преосмислят своите ангажименти към съответната политическа сила. Това е в съответствие с желанието ми да отправим ясно послание към българската общественост че вие ще бъдете безпристрастни", подчерта служебният премиер.

Райков обяви, че от утре започва работа т. нар. Изборен борд към Министерски съвет. „Аз не държа вие да забравите кой ви е назначил, но искам да имате предвид кой е човекът, който очаква от вас да работите с него за успешното провеждане на тези избори. Ние не само организираме за първи път подобно събиране, но и за първи път организираме Изборен борд към Министерски съвет, който утре ще започне да работи, и който ще набележи съвместно с представители на неправителствените организации конкретните задачи и теми, които ще бъдат в центъра на нашето внимание в периода в на подготовката и провеждането на изборите за Народно събрание”, каза още премиерът Райков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!