Райков моли Брюксел за помощ в анализа на енергийната криза

Последна промяна на 27 март 2013 в 17:06 1402 3

Марин Райков и Херман ван Ромпой, Снимка: AFP

Служебният министър-председател Марин Райков поиска помощта на Брюксел за анализа на енергийната криза у нас, предаде БНР.

Премиерът разговаря с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и поиска съдействие при анализа на веригата на ценообразуване на тока и целия енергиен сектор. Райков подчерта, че кабинетът ще работи, за да бъдат установени проблемите, които „доведоха до този недопустим срив“. Той подчерта, че не става въпрос за международен одит, а по-скоро за „независим преглед на българската енергийна система“.

Премиерът обеща на Ромпой, че служебният кабинет ще запази финансовата стабилност на България.

Марин Райков поиска от Брюксел и помощ за справянето с младежката безработица у нас. Той настоя България да бъде включена в програмата на ЕС за борба с европейската безработица. Райков е предложил още на страната да бъдат отпуснати допълнителни средства за справяне с проблемите в сектора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2013 в 23:04

Докога ще бършите задниците на европейските чиновници. Райков знаеш какъв е отговорът от Брюксел - мълчаливо отрицателен. По добре възстанови българската армия и дай да се разбере,че България може да бъде сила.

27.03 2013 в 21:36

Умен човек. Веднага побегна при моля другарката.
Бе, Г-н Премиер, да беше разгледал конспектите за трети курс на електрическите факултети в МЕИ-то, всеки тройкаджия който иска да стигне до четвърти курс, може да направи тоя анализ. Това в твойта кантора не щат да ги четат, не че тука всеки техник в енергетиката не знае за какво става дума. Инженерите знаят още повече, вервай ми, Господине.
Ама щом зора ви е още веднъж да ни загробите с брюкселско безумие, вместо да оправите бакиите тука ...

27.03 2013 в 17:22

Другарю Райков,а какво ще направим по въпроса с прекалено ниските доходи.