Протестна мрежа готова на сътрудничество с опозиционни партии с чисти ръце

Последна промяна на 25 септември 2013 в 12:17 3092 31

Протестът: ден 101 Снимка: Сергей Антонов
Протестът: ден 101 Снимка: Сергей Антонов

Протестът навлиза в нова фаза. "Протестна мрежа" обяви в декларация, че е готова на сътрудничество с опозиционни партии.

Трите задължителни условия за това са въпросните опозиционни партии да поемат ангажимент за постигане на трите цели на протеста:

1. Незабавна оставка на правителството на БСП и ДПС, подкрепяно от "Атака", с премиер Пламен Орешарски;

2. Нови парламентарни избори преди декември 2013 г.

3. Операция "Чисти ръце" за премахване на всички връзки между държавното управление и мафията.

"Като гражданско обединение, основано върху ценностите за толерантност, прозрачност и борба със задкулисието, Протестна мрежа се противопоставя на всякакви форми на протест, които водят до насилие, насаждат омраза и разделение.

Призоваваме българските граждани да подкрепят протеста за сваляне на настоящото управление и да не забравят, че след това ще им предстои отново да избират и от нашия избор зависи в каква държава ще живеем.

Считаме, че парламентарните и извънпарламентарните опозиционни сили имат нужния политически инструментариум, ако искрено желаят да свалят правителството и да предложат управленска алтернатива.

Протестна мрежа категорично заявява, че ако представители на политическите сили желаят да влязат в контакт, да обсъждат позиции или съчетаване на граждански протестни акции с политически такива, то те трябва да го направят открито и прозрачно, без никакви форми и съмнения за задкулисие и подозрения в опити протестът да бъде партизиран или овладян отвътре. Ангажираме се да оповестим публично за всякакви активности от подобен характер, за да е ясно на всички, че гражданският протест е за ценности, а не за власт", се казва в декларацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2013 в 23:14

в немският модел на управлени е истината, просто трябва да го пригодим към условията на нашата държавичка и да вървим напред. няма време за губене и измисляне на топлата вода

25.09 2013 в 18:48

Мартине, я ми припомни какво се случи през последните четири години. Ама на фона на предните четири години - по времето на Тройната крадлива под премиерството на Педерунгел Станишев. Аз пък ще ти кажа, напук на гейските лъжи, че последните четири години бяха най-успешните от 10ти ноември насам. Ние толкова успешен премиер като Бойко не сме имали! Сравни го с който искаш от предните.

25.09 2013 в 18:07

Абе вие ги задръжте до към, 19-19:30 докато дойдат агитките и провокаторите, че имаме да довършваме едно турне ...

25.09 2013 в 17:59

Абе и тука си има граници, аз примерно не приемам подкрепа от Дудука, дори и теоретична хахахаха.

25.09 2013 в 17:57

не са бе мама им мръсна.

25.09 2013 в 17:57

Много се палиш, ама за какво не знам. Въпроса е ясен - има ли съгласие и мислиш ли че изборите на едно ВНС, би приело промените които ти визираш? Аз лично си мисля че ако сега има ВНС, при това поляризиране на хората, няма нищо смислено да се свърши най-много някоя беля. Освен това конституцията се променя и без ВНС - необходимо е абсолютно мнозинство от 180 депутата, но явно няма политическа воля да се правят тези промени и не виждам как едно ВНС ще промени това. Още повече водещите партии с най-много гласоподаватели са ГЕРБ,БСП, РБ и ДПС според последните проучвания, а нито една от 4-те не говори за ВНС. Те сами по себе си представляват около 80% от хората, така, че това ми се вижда невъзможна алтернатива за сега.

25.09 2013 в 16:44

Най-после нещо смислено. От доста време пиша че протестипащите трябва да излязат с меморандум до всички опозиционни партии с който меморандум да поставят исканиаята си: нов избирателен закон, нови избори, лустрация, правосъдие, образование, здравеопазване, бизнес и т.н. Всеки политически субикт който приеме този меморандум може да разчита на подкрепата на народа. Когато изборите се спечелят овластените да следват меморандума. Ако не отново на протест и вън от парламента на измамниците

25.09 2013 в 15:22

+++++++++

25.09 2013 в 15:20

++++++++++

25.09 2013 в 15:20

Конституцията не само съм я чела, но съм имала изпит по конституционно право.
Много добре знам кое може и кое не може да се промени от НС и ВНС.
Има толкова много неща за промяна в нея, че е трудно и неуместно тук да се дискутират. К
Последното нещо което свързвам с промяна на Конституцията е Президентска република.
Само един пример. Онзи ден пак ни убеждаваха, че редица от предложените промени в изборния закон не можели да се приемат, защото били противоконституционни. Ето още една причина тя да се промени.
А случайно да сте наясно, че Швейцария е имала период в историята си, когато за 50 години е променяла 5 пъти Конституцията си? Те сигурно са били по-прости от нас за да правят това? Не, просто са отстранявали недостатъците, за да станат днес това което са, като мислене и начин на управление. Но това трудно може да се осмисли и разбере от хора, които не уважават различното мнение.
 
X