Авторът на "интернет лумпени" взе да шикалкави (видео)

Елица Мартинова 21 юни 2013 в 11:03 11821 34

Депутатът Христо Монов от БСП.
Депутатът Христо Монов от БСП.

Христо Монов, който вчера нарече хилядите протестиращи "интернет лумпени", започна да шикалкави в кулоарите на парламента. Пред журналисти той се опита да обясни, че определението е провокирано от дълбоката му загриженост за обществото, което прекарва все повече време в интернет.

"Това е общ синдром, не само в България, но и по цял свят. Хората масово прекарват времето си пред компютрите и това е тревожно", опита да се оправдае Христо Монов от "Коалиция за България".

Пред централата на БСП се проведе тематичен протест, а много от потребителите на Facebook смениха аватарите си със синьо сърце, върху което пише "интернет лумпен".

В четвъртък депутатът взриви социалните мрежи, като нарече демонстрантите "интернет лумпени". В резултат на непремерения му изказ хакери свалиха сайта на столетницата, а екипите по поддръжка на социалистите не успяха да изчистят проблема до вечерта.

Заради изказването му някои демонстранти поискаха Монов да напусне парламента. Днес обаче стана ясно, че той няма такова намерение. Социалистът все пак се извини за думите си и подчерта, че не е искал да прозвучат по този начин.

"Няма да напусна парламента. Съжалявам, че думите ми са прозвучали така. Загрижеността ми е за нещо друго, за един голям културен парадокс - че най-големите постижения на човечеството работят срещу нас, хората. Визирам това, че само в Китай, например, има над 25 млн. души, които са интернет зависими", опита се да изпрати разговора в друга посока Монов.

Той сподели, че се е засегнал от твърденията, че протестиращите днес са на по-високо ниво от хората, които са излезли по улиците през февруари.

"Не приемам да се казва, че сега протестите са интелигентни, а тези предишните не са били интелигентни. Не смятам, че хората, които сме били през февруари, сме с различно IQ от сегашните", призна обидата си депутатът на "Коалиция за България".

Психологът Монов направи и кратък анализ около държанието на Волен Сидеров през последните дни.

"Мисля, че някои хора са доста добри артисти, влезли са в роля и си я играят чудесно. например ролята на бунтар", коментира червеният депутат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!