Протести в защита на българката в Англия, на която отнеха детето

19 август 2013 в 16:28 6364 10

Елисавета Попова с дъщеря си Меган, Снимка: Facebook
Елисавета Попова с дъщеря си Меган, Снимка: Facebook

На 20 август в София и Варна ще се проведат протести в подкрепа на българката Елисавета Попова, на която във Великобритания са отнели едногодишната дъщеря. Митингите се организират от групата във Facebook "Да помогнем на Мегън да се върне при майка си".

Протестът в София ще е от 8 до 9 ч. и от 16 до 17 ч. пред английското посолство на ул. "Московска" 9. Митингът ще е мирен и мълчалив, исканията ще са написани на плакати, уточняват организаторите.

Във Варна протестът ще е от 17.30 ч. на шадраваните на пл. "Независимост". 

Елисавета, която живее във Великобритания, се разделила със съпруга си, защото го хванала да гледа порнографски материали с деца в интернет. Българката споделила за случилото се с акушерка, която подала сигнал в социалните служби.

Социалните работници казали на Елисавета да не се среща с мъжа си. Оказало се обаче, че двамата са се виждали. Българката обяснила, че съпругът й я изнудил да се срещнат, като заплашил, че ще се самоубие. Мъжът твърдял пък, че жена му дошла да го види по свое желание.

Социалните преценили, че едногодишната им дъщеря Меган е в риск. Всичко това било описано в доклад, в който била записано, че двамата не могат да се грижат за детето.

Родителите на Елисавета също били отхвърлени като неспособни да се грижат за Меган, тъй като знаели за влошените отношения между двамата съпрузи, но не реагирали по никакъв начин.

Меган е настанена при приемно семейство, като майката има право да я вижда веднъж на 4 седмици.

За последен път Елисавета е видяла детето си на 11 април. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!