Отнемат детето на българка във Великобритания

Вероника Шербанова 02 май 2013 в 17:43 5742 4

Елисавета Попова с дъщеря си Меган, Снимка: Facebook
Елисавета Попова с дъщеря си Меган, Снимка: Facebook

Българката Елисавета Попова е на път да загуби едногодишната си дъщеря, която ще бъде осиновена, след като британските социални служби я отнели от майката, съобщи bTV.

Елисавета, която живее във Великобритания, се разделила със съпруга си, защото го хванала да гледа порнографски материали с деца в интернет. Българката споделила за случилото се с акушерка, която подала сигнал в социалните служби.

Социалните работници казали на Елисавета да не се среща с мъжа си. Оказало се обаче, че двамата са се виждали. Българката обяснила, че съпругът й я изнудил да се срещнат, като заплашил, че ще се самоубие. Мъжът твърдял пък, че жена му дошла да го види по свое желание.

Социалните преценили, че едногодишната им дъщеря Меган е в риск. Всичко това било описано в доклад, в който била записано, че двамата не могат да се грижат за детето. Родителите на Елисавета също били отхвърлени като неспособни да се грижат за Меган, тъй като знаели за влошените отношения между двамата съпрузи, но не реагирали по никакъв начин.

Меган е настанена при приемно семейство, като майката има право да я вижда веднъж на 4 седмици.

За последен път Елисавета успява да види детето си на 11 април. Седмица по-късно с нея се свързва социален работник, който й казва, че са намерили подходящи осиновители за момиченцето, като се очаква те да бъдат одобрени до края на май. В средата на юли осиновяването ще бъде факт, което означава, че ще мога да видя дъщеря си за последен път на 11 юли, за когато е планирана срещата ни през юли, обяснява Елисавета.

Аз никога не съм наранила своето дете. Много, много я обичам и никога не бих позволила някой да я нарани. Не искам детето ми да живее с напълно непознати, допълва майката.

Повече от 11 000 души са подкрепили българката във Facebook групата „Да помогнем на Меган да се върне при майка си“.  

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българката от Украйна Таня Станева: Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите