Отнемат детето на българка във Великобритания

Последна промяна на 02 май 2013 в 17:43 4649 4

Елисавета Попова с дъщеря си Меган, Снимка: Facebook
Елисавета Попова с дъщеря си Меган, Снимка: Facebook

Българката Елисавета Попова е на път да загуби едногодишната си дъщеря, която ще бъде осиновена, след като британските социални служби я отнели от майката, съобщи bTV.

Елисавета, която живее във Великобритания, се разделила със съпруга си, защото го хванала да гледа порнографски материали с деца в интернет. Българката споделила за случилото се с акушерка, която подала сигнал в социалните служби.

Социалните работници казали на Елисавета да не се среща с мъжа си. Оказало се обаче, че двамата са се виждали. Българката обяснила, че съпругът й я изнудил да се срещнат, като заплашил, че ще се самоубие. Мъжът твърдял пък, че жена му дошла да го види по свое желание.

Социалните преценили, че едногодишната им дъщеря Меган е в риск. Всичко това било описано в доклад, в който била записано, че двамата не могат да се грижат за детето. Родителите на Елисавета също били отхвърлени като неспособни да се грижат за Меган, тъй като знаели за влошените отношения между двамата съпрузи, но не реагирали по никакъв начин.

Меган е настанена при приемно семейство, като майката има право да я вижда веднъж на 4 седмици.

За последен път Елисавета успява да види детето си на 11 април. Седмица по-късно с нея се свързва социален работник, който й казва, че са намерили подходящи осиновители за момиченцето, като се очаква те да бъдат одобрени до края на май. В средата на юли осиновяването ще бъде факт, което означава, че ще мога да видя дъщеря си за последен път на 11 юли, за когато е планирана срещата ни през юли, обяснява Елисавета.

Аз никога не съм наранила своето дете. Много, много я обичам и никога не бих позволила някой да я нарани. Не искам детето ми да живее с напълно непознати, допълва майката.

Повече от 11 000 души са подкрепили българката във Facebook групата „Да помогнем на Меган да се върне при майка си“.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.08 2013 в 11:24

Още един типичен пример за западна "демокрация"... А казват, че съветския съюз с цялата му изродщина се бил разпаднал...

04.05 2013 в 17:20

" Българката обяснила, че съпругът й я изнудил да се срещнат, като заплашил, че ще се самоубие. Мъжът твърдял пък, че жена му дошла да го види по свое желание."

Ами тоя английски боклук по-добре да се беше самоубил. По-малко зло щеше да причини, нея нямаше да я разследват за неясни отношения с него щеше да се прибере в БГ и да я няма тая трагедия сега.

Ама и тя овца къде е трътила да нарушава споразумението не вижда ли че СС (SS) ( social services ) вече им е влязла в полезрението. На СС ( social services ) да не им попада в ръчичките човек няма измъкване, Хитлеристката програма Лебенсборн е като пионерски лагер в сравнение с social services. SS ( social services ) са много опасни хора.

Поне 2 много важни заключения от този случай:
1. Добре че "Закона за Детето" НЕ мина в България дано никога да не се приеме такъв закон.
2. Не споделяне нищо с никого в чужбина по отношение на семейните си дела не попълвате анкети и пр. Чужденците са коварни! Никой неможе да ни е приятел само и то не всички а някои българи могат да са приятели на българи. Най-добре нищо не споделяйте с никого.

03.05 2013 в 12:40

Щом си дошЕл у селото, ще се хванеш на хорото.

Не знам как си я представят тая работа нашите хора, които отиват някъде и решават да живеят в разрез с тамошните правила. Съдебно разпореждане се СПАЗВА. Даже и когато ти се струва безсмислено.

03.05 2013 в 01:45

За отвличане ли се води, ако отвлечеш собственото си дете от напълно непознати и чужди за него хора, при които то е било насилствено настанено?