Протест в София срещу забраната за пушене

Последна промяна на 09 май 2012 в 17:50 1694 6

Снимка: БГНЕС
epa02310864 People shop in a bakery as a sign informs clients that smoking is not allowed, in Athens, Greece on 01 September 2010, first day of a ban on smoking in all indoor public areas throughout Greece, with stiff fines for transgressors. The ban applies equally to work places and recreational venues, without the option of a special smoking area, except in the case of casinos and recreational venues larger than 300 square metres playing live music. For the last two categories, there will be an eight-month transitional period and the full ban will begin to apply from June 1, 2011. Under the new law, private individuals that flout the smoking ban face fines ranging from 50-500 euros, while companies found to be tolerating smoking on their premises can be fined between 500 and 10,000 euros. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU
Протест срещу тоталната забрана за пушене на закрити обществени места от 1 юни ще има в неделя - 13 май в София, на пл. "Ал. Батенберг".  Той е обявен като протест  "подкрепа на балансираната законова уредба за тютюнопушенето" и "подкрепа за малкия и среден бизнес. В проявата ще участват социологът Андрей Райчев, актьорът Асен Блатечки, режисьорът Андрей Слабаков, група "Сигнал", певиците Нелина и Кали и кукерски състав от Карлово. "Елате и заявете на висок глас "Да" в защита на вашите достойнства и права", призовават организаторите на проявата - Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Съвета по туризма. Очаква се до края на този месец парламентът да приеме окончателно промените в Закона за здравето, които предвиждат пълна забрана за пушене на закритите обществени места освен нощните барове. Депутати от ГЕРБ предлагат да се забрани тютюневият дим и на някои открити места, като стадиони, летни кина и други спортни и културни прояви, за които се купуват билети.
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.05 2012 в 00:20

Най-смешният протест ЕВЪР!
Докато не включат в исканията си “подкрепа на балансираната законова уредба за канабис и други леки наркотици“ си остават просто едни страхливци с лош дъх и жълти нокти.

На бизнеса най му пречи ДДС-то и касовите апарати. Срещу тях ще скандират ли?

11.05 2012 в 12:02

Казак, и да си първия и да си последния който ще атакува такъв закон в съда няма никакво значение.
Закона си е закон то е ясно, че не може на всички да се угоди, но посоката в която се върви е правилна!
Така трябва да е както с ограничаването на промишлените замърсители, така и с тютюнопушенето.
Това, че на някой не му изнася няма никакво значение.

Само се замисли за толерантността? Колко са толератни непушачите и колко пушачите???
Наркоманска му история...

10.05 2012 в 22:03

Драги непушачи, никой не ви кара да влизате в заведения за пушачи. Нека да има и заведения за непушачи, където, повярвайте ми, никой няма да ви дими. Аз просто не ходя в такива заведения, така че и вие не ходете в нашите заведения, така ще е честно. Но тотална забрана за пушене във ВСИЧКИ заведения - това е дискриминация и аз сериозно смятам да атакувам такъв закон в съда. И няма да съм първия в Европа, повярвайте ми.

10.05 2012 в 12:13

Хайде всички Непушачи на Орлов мост и там си направете зона свободна от ОТРОВАТА :)
Някой забранявали ви да ходите в МакДоналдс или KFC и да ядете ОТРОВАТА? Не, няма такава забрана :)
Някой забранява ли ви да се ваксинирате с ОТРОВАТА? Не и такава забрана няма :)
Вие сами избирате как да се тровите :) И пушачите сами си избират как да се тровят :)
Като искате чест въздух искайте да забранят И изгорелите газове от колите и всички да се качат на колела!!! Искайте да спрат да работят ТЕЦ-овете!!! Искайте да спрат работа всички заводи, които не са си сложили пречиствателните системи на комитите!!! Искайте всичко, което ви пречи да дишате да бъде забранено!!! И не забравяйте да искате да изкоренят тютюна, за да не се произвеждат цигари!!!
Ама не вие сте се хванали за цигарите на пушачите, все едно някой на сила ви държи да стоите покрай тях...
Продължавайте да гледате ТВ и чакайте на края на тръбата да ви пуснат нещо :)
Проблема не са ви пушачите и ако искате да спрете наводнението не запушвайте края на тръбата, а спрете водата ...

10.05 2012 в 01:41

Тези които могат да спрат,или ограничат ОТРОВАТА трябва да го направят. Това са пушачите.Непушач нищо не може да направи по въпроса.Никой на никой не може да каже да ходи или да не ходи някъде,да пуши или да не пуши.Просто пушачите трябва да го направят да спрат отровата или поне да не излагат другите на нея.Това е законът и този закон не е труден за спазване,а ще е полезен.Ще намалите цигарите неусетно :evil: една кутия е 5-6лв :twisted:по дяволите 1ви закон който ще ви спести пари за в бъдеще :)

ПС:(Исказах мнение Благодаря.)

09.05 2012 в 18:12

Тези нормални ли са???
За какви права говорят, като най нагло не се съобразяват с околните(говоря за пушачите).
Закон си трябва и жестоки санкции като не се изпълнява!!!