Предаваме на живо срещата на журналистите с комисар Нели Крус

Владимир Йончев 20 септември 2012 в 13:43 2812 4

Комисар Нели Крус на среща с журналистите. Снимка: Сергей Антонов
Комисар Нели Крус на среща с журналистите. Снимка: Сергей Антонов

Няколко сайта ще предават на живо срещата на зам.-председателя на Европейската комисия Нели Крус с българските журналисти.

Срещата започва в 15,30 часа в Представителството на Европейската комисия на ул. "Московска" 9.

OFFNews.bg, "Гневни млади хора", Mediapool, Pressclub.bg и "Отворен парламент" ще предават дискусията директно.

Организаторите на видеострийма имат готовност да го предоставят и на други медии, които имат желание да излъчат разговора.

Комисар Нели Крус промени програмата на посещението си в България, след като получи отворено писмо от водещи български журналисти, които я помолиха за среща, на която да представят проблемите, свързани със свободата на медиите в България.

Първоначално в програмата на г-жа Крус бяха предвидени срещи само с двата враждуващи съюза.

Впоследствие до еврокомисаря, който отговаря за медиите, са дошли различни 5 писма, подписани от различни български журналисти. Тя е решила да се срещне едновременно с всички, за да няма съмнения в неравнопоставеност.

OFFNews.bg e сред подписалите Отвореното писмо, което можете да прочетете ТУК. Пред комисар Крус тезите в писмото ще бъдат представени от Кристина Христова от Асоциацията на европейските журналисти.

Основните акценти в него са политическата зависимост, корпоративния и политически контрол над информацията и използването на евросредства за осигуряване на медиен комфорт и налагане на цензура.

 Видеото ще започне ето тук:

Watch live streaming video from angryyoungmen at livestream.com

----------------------------------------------

ПП: Сайтовете и блоговете, които искат да предават на живо срещата с комисар Нели Крус, могат да се свържат с редакцията на OFFNews.bg, за да им предоставим кода за вграждане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови