Правителството в оставка заседава

27 февруари 2013 в 07:57 1813 1

Министерски съвет Снимка: БГНЕС
Министерски съвет Снимка: БГНЕС

Правителството в оставка ще проведе редовното си седмично заседание.

Очаква се то да бъде ръководено от премиера в оставка Бойко Борисов, който в понеделник беше настанен в Правителствената болница с хипертонична криза.

Министерският съвет ще гласува предложение до президента на България за награждаването с орден „Стара планина" на треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Абаджиев.

Кабинетът ще разгледа и промени в Наказателния кодекс, чрез които се въвеждат изискванията на европейска директива относно борбата с трафика на хора. С тях се въвежда ново изключващо вината обстоятелство, което се прилага при наличие на определени условия: когато деянието е извършено от лице, пострадало от трафик на хора, лицето е било принудено да извърши съответното престъпление, или принудата и извършеното престъпление са пряко следствие от това, че лицето е пострадало от трафик.

На заседанието ще бъде гласувана и национална програма за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите, която ще се изпълнява през 2013-та година.

В предварителния дневен ред няма внесена точка за одобряване на промени в устройството на природен парк Пирин. След като миналата седмица Висшия екологичен съвет прие проекта за разширяване на ски зоната в Банско и Добринище чрез изграждане на допълнителна инфраструктура, снощи в столицата се проведе протест срещу приемането му от Министерски съвет.

В същото време одобрението на кабинета се очаква с нетърпение от инвеститорите в планинския курорт.

На последното за февруари заседание беше планирано и военният министър Аню Ангелов да представи доклад за купуването на нови изтребители за армията. Военният министър трябваше да аргументира избора на нов боен самолет за авиацията ни и да обоснове харчовете по сделката. Изборът на изтребител ляга на плещите на новото правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови