Пожарът край Стара Загора е изгасен

23 юли 2012 в 07:38 1916 0

Пожар. Снимка: БГНЕС
Пожар. Снимка: БГНЕС

Погасен е пожарът край Стара Загора в близост до квартал „Трите чучура". Това стана след близо 12 часа борба с огнената стихия.

По думите на областния управител на Стара Загора Недялко Недялков в борбата с огъня са участвали пожарникари, горски служители и военно формирование.

Дежурни екипи останаха на мястото да следят обстановката през цялата нощ. Според Недялков пожарът е горял в същата местност, в която в четвъртък и петък имаше пожар. Най-вероятно става въпрос за човешка намеса, смята областният управител. Полицията продължава разследването.

Пред "Фокус" главен инспектор Тодор Бързилов, началник на Националния оперативен център „Пожарна безопасност и защита на населението”, каза че пожарът е локализиран по всичките му фронтове. „В момента на място има дежурни екипи на пожарната и на горското стопанство. Засега няма опасност от замърсяване на въздуха или от повторно разрастване на пожара”, обясни той.

Екипите на пожарната ще останат на място, докато пожарът не бъде напълно ликвидиран, каза още главен инспектор Тодор Бързилов.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews