Потърпевши: Плашат ни с уволнение, ако не гласуваме за ЛИДЕР

Последна промяна на 07 май 2013 в 15:46 3323 4

Онлайн платформата
Онлайн платформата "За честни избори"

Служители в свързаните с Христо Ковачки фирми са принуждавани да гласуват за партия ЛИДЕР и получават заплахи, че ако не се подчинят, ще загубят работните си места.

За това алармира поредица от сигнали в гражданската платформа "За честни избори", където всеки може да подаде информация за изборни нарушения.

"Принуждават ни да снимаме своя вот с телефон или фотоапарат и после да покажем снимката на прекия си началник. Началниците са задължени да осигурят минимум 20 гласоподавателя иначе са заплашени със санкции и дори уволнение" гласи един от сигналите.

В друг пише, че "в магазин Европа притискат персонала да гласува за партия Лидер; Заплашват с освобождаване от работа; Искат лични данни, къде ще гласуваш и да агитираш още четири човека".

Според информация в портала заплахи са получавали и миньорите в Бобов дол, които били викани в канцелариите и предупреждавани, че заедно със семействата си трябва да пуснат бюлетина за ЛИДЕР.

По разбираеми причини тези сигнали не са потвърдени официално.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.05 2013 в 00:07

И отново, най-нагло навсякъде се мъдри надписа "купуването и продаването на гласове е престъпление". А никъде не е сложен надипис колко хора са в затвора за продаване на гласове. Кога ще видим такъв надпис?

08.05 2013 в 06:49

Е на тези избори няма ли отново да раздават по 50 лв. на глас?!

07.05 2013 в 16:48

На предните парламентарни избори от Лидер даваха и пари, за да гласуваш за тях. Май по 25 лева преди изборите и с обещание за още толкова след. Естествено хората, които продадоха гласа (не само роми) останаха само с двайсетината лева преди изборите.

07.05 2013 в 16:14

Сложете го на картата!