Постоянен арест за жената, която хвърли бебето си от балкон

24 август 2013 в 10:50 1867 1

Арест. Снимка: БГНЕС
Арест. Снимка: БГНЕС

22-годишната Атанаска Колева, която вчера хвърлила бебето си от втория етаж на социален дом в Сливен, остава в ареста за постоянно. Временният ú арест беше удължен с прокурорско нареждане.

7-месечното момиченце почина вчера следобед в сливенската болница от тежка черепно-мозъчна травма. Сутринта майка му го хвърли от втория етаж на социалния дом и то падна от 6 метра височина.

Атанаска е в комплекса от януари, когато ражда дъщеря си Роксана.

Майката на младата жена е алкохоличка, има братя и сестри в Казанлъшко, които живеят много бедно. Не споменава кой е баща на детето ú.

Преди да бъде настанена в Социалния дом тя е живяла при 90-годишна жена, като се е грижила за дома ú. Възрастната жена обаче отказала да я прибере отново след раждането на детето.

В социалния комплекс Атанаска е настанена за 6 месеца. Към края на този срок - през юли, жената изпада в депресия и е настанена в психиатрично отделение.

Изписана е след две седмици без поддържаща терапия и с диагноза лека умствена изостаналост. Остава обаче все така грижовна към детето си.

Престоят на младата майка в социалния дом е удължен с още 6 месеца. После детето трябвало да бъде настанено или в приемно семейство, или в дом за деца.

Майката е била лекувана от депресия в психиатрично отделение след агресия към персонала и отказ да се храни. Колева имала леки забавяния в развитието.

Обитатели на социалния дом разказват, че Атанаска се е заричала да не излезе от дома без детето си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови