Quantcast

Падналото от ескалатор дете е в кома

Последна промяна на 21 август 2013 в 13:52 2211 4

Grand Mall Varna, Снимка: www.logolight.eu/
Grand Mall Varna, Снимка: www.logolight.eu/

4-годишното момченце, паднало от 10 метра, повлечено от ескалатор в мол във Варна, е в кома.

То е с комбинирана травма, остава на командно дишане и в мозъчна кома, съобщи на пресконференция проф. Дико Бошнаков, заместник-председател на Съвета на директорите на МБАЛ “Св. Анна” във Варна. Детето бе настанено там снощи след инцидента в "Гранд мол" в Морската столица.

Момченцето е с комбинирана травма, засягаща гърдите, корема, крайниците и главата, поясни проф. Бошнаков. Има сътресение на мозъка. Детето е прегледано от неврохирург, който информира, че евентуално има счупване на първи шиен прешлен.

Утре предстои да се направи скенер за доуточняване.

Регистрирана е травма на белите дробове. За момента няма патология при сърцето. Проблеми е имало в корема. Още при постъпване на момчето е открито разкъсване на слезката и дванайсетопръстника. Направена е операция, като е отстранена слезката и е спряно кръвотечението в корема.

Установени са общо шест фрактури. Три фрактури на таза, на ляво бедро, лява предмишница и мишница, поясни проф. Бошнаков.

Утре предстои операция на бедрото, предмишницата и мишницата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2013 в 00:15

Млади или стари...един 67-годишен педагог с опит не би реагирал по-бързо или по-адекватно ,,,Уви,това може да се случи и под надзор на родител,и в детско заведение ,и в училище и тн и тн., Това е трагедия и за родителите,и за всички,които се или сме се занимавали с деца някога.Имам образование,имам и опит ...но пак и за миг не бих се почувствала застрахована от такъв развой.
Дано оцелее детето!

21.08 2013 в 16:50

Нелепа случка с ужасен резултат. Силно се надявам лекарите да успеят да го спасят. Ако остане живо се надявам да не остане инвалид. Това е поредното доказателство, че в България голяма част от нещата се правят без много обмисляне. В 99% от детските центрове назначават млади момичета, които нямат необходимото обучение да се занимават с деца, пък и самите центрове се заграждат с някакви символични пластмасови оградки. Жалко,жалко за децата на България! Просто в България не обичаме думата ОТГОВОРНОСТ, защото е трудно да си отговорен. Но все пак в една държава управлявана от БЕЗОТГОВОРНИ ПОЛИТИЦИ 23 години, е някак логично и хората да са такива!

21.08 2013 в 15:10

Да бяха го завели на протест, вместо на мол...

21.08 2013 в 14:49

И това всичкото на малко дете...
Дано се оправи.