Постоянен арест за Октай, пазят живота му

Елица Мартинова 21 януари 2013 в 08:13 2018 0

Октай Енимехмедов, Снимка: БГНЕС
Октай Енимехмедов, Снимка: БГНЕС

Постоянният арест на  Октай Хасанов Енимехмедов, нападнал Ахмед Доган, ще поиска утре прокуратурата, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов в интервю за БНР.

Това се прави както с цел да не се укрие и да не извърши друго престъпление, така и за неговата лична сигурност, подчерта Сарафов.

Софийска районна прокуратура поема разследването за опита за покушение срещу бившия лидер на ДПС Ахмед Доган.

Срещу Енимехмедов ще бъдат повдигнати две обвинения - за хулиганска проява и за закана за убийство.

Има основания за повдигане на обвинения на хората, нанесли побой на 25-годишния Енимехмедов след нападението, каза още зам.-главният прокурор Борислав Сарафов пред БНР.

Опасения за живота на 25-годишния Октай изрази и чичо му Шефкет Енимехмедов.

„Какви са тия бодигардове, дето оставиха да пребият момчето ни? Все по главата го удряха с ритници. Цял свят гледа какво стана, не само България. Страх ни е да не го ликвидират сега“, каза за „Нова телевизия“ Шефкет Енимехмедов.

Лелята и чичото на Октай Енимехмедов живеят в сунгурларското село Прилеп.

Двамата описват племенника си като изключително спокоен и добър млад мъж, който никога не е злоупотребявал с алкохола и не е пушел.

„А беше кротко момче, такова нещо от него не сме очаквали“, разказва Шефкет, който е видял за последно племенника си миналия октомври. Разказва, че Октай не е изглеждал нервен или угрижен и е бил любезен с роднините си, както винаги.

"Октай винаги идваше в селото на байрамите, уважаваше ни. Последно се видяхме на Курбан Байрама през октомври м.г. Беше спокоен, дойде, целуна ми ръката. Радвахме се, че е пета година студент по архитектура, че ще вземе хубав занаят и ще си изкарва пари. Той е умно момче, не мога да си обясня кой може да го е подвел", споделя Шефлет.

Близките на 25-годишния мъж са категорични, че племенникът им не е искал да убие Доган

„Не е отишъл на своя глава, така мисля. Не мога да си обясня защо го е направил. Ако искаше да убие Доган, можеше да го заварди някъде, до тоалетната, като отива или другаде, а не да отива пред толкоз народ“, категоричен е чичото на нападателя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!