Почина районният прокурор на София Александър Налбантов

Юлиан Христов 28 януари 2013 в 17:38 2071 0

Александър Налбантов. Снимка: БГНЕС, архив
Александър Налбантов. Снимка: БГНЕС, архив

Председателят на Софийската районна прокуратура Александър Налбантов е починал днес.

Това потвърдиха от пресцентъра на Прокуратурата за OFFNews.

Налбантов почина на 39 години след тежка борба с рака. Миналата година на сайта на Прокуратурата беше публикувано съобщение, от което ставаше ясно, че Налбантов се нуждае от спешно лечение в чужбина, за което бяха необходими повече от 150 хил. лв.

Колеги събирахме средства с надеждата да го спасим, но коварната болест го надви, коментираха от Прокуратурата. 

"Истински боли, когато съдбата без време ни разделя с толкова млад, умен и способен мъж. Тя обаче няма да заличи спомена ни за отличния прокурор, за добрия човек, за новатора в Софийската районна прокуратура Сашо Налбантов. Ще останеш винаги в сърцата ни, Сашо! За прокурорите винаги ще бъдеш пример за подражание. Поклон пред паметта ти!", се казва в официалното съобщение на Апелативната спецпрокуратура.

Александър Налбантов е роден на 5 юни 1973 г. в Хасково. Завършва Природо-математическата гимназия в родния си град, а през 1999 г. завършва юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

На 15 януари 2001 г. започва работа в съдебната система като младши прокурор в София. Четири години по-късно вече е заместник-районен прокурор на столицата.
През 2006 г., по предложение на тогавашния главен прокурор Борис Велчев, Висшият съдебен съвет го избра за районен прокурор на София.

През 2011 г. ВСС отново му гласува доверие и го избра за втори мандат.

Александър Налбантов оставя вдовица и две малки деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews